Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 17:12

Ο Δήμος Καλαμάτας εξετάζει τη διακοπή της απομάκρυνσης των σκουπιδιών με εργολάβους

Ο Δήμος Καλαμάτας εξετάζει τη διακοπή της απομάκρυνσης των σκουπιδιών με εργολάβους

Π.ΝΙΚΑΣ ΜΕ Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τη διακοπή της μεταφοράς των σκουπιδιών, διαδικασία με τεράστιο κόστος για την οικονομία του Δήμου, το περιβάλλον αλλά και τη φήμη του Δήμου, προαναγγέλλει Δήμο Καλαμάτας. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είχε σήμερα συνεργασία για το θέμα με τη γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Νάντια Γιαννακοπούλου…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας έθεσε σήμερα ο Δήμαρχος στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, την οποία επεσκέφθη στο Υπουργείο. Ο Δήμαρχος παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στα απορρίμματα και ζήτησε συνδρομή για την εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την τελευταία συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο ΠΕΚΑ υπό την προεδρία του Υπουργού Γιάννη Μανιάτη. Ο Π. Νίκας ζήτησε να σταματήσει η μεταφορά απορριμμάτων και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της προσωρινής διαχείρισης, καθώς και να βοηθήσει το Υπουργείο το Δήμο Καλαμάτας με την παροχή μηχανημάτων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον» (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ακόμη ότι «κατά τη συνάντηση υπήρξε συνεννόηση να προωθηθούν οι διαδικασίες για χρηματοδότηση μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ, ώστε να γίνει προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων. Προς το παρόν, ο Δήμος Καλαμάτας σχεδιάζει την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος διαχείρισης των απορριμμάτων και να σταματήσει τη μεταφορά τους».