Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 16:23

Ο Κ. Μαργέλης υπέρ της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στην αυτοδιοίκηση

Ο Κ. Μαργέλης υπέρ της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στην αυτοδιοίκηση

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
«Σωστό βήμα», αν και θα ήθελε να είναι πιο τολμηρό, ανέφερε σήμερα ο Κώστας Μαργέλης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και υποψήφιος δήμαρχος, ότι είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην αυτοδιοίκηση…

Ερωτηθείς ο κ. Μαργέλης από το «Kalamata Journal», για τις αλλαγές που προωθεί η Νέα Δημοκρατία, σημείωσε το εξής: «Εκτιμώ ότι είναι προς την ορθή κατεύθυνση, είναι ένα σωστό βήμα και πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί σωστά από την κοινωνία και από τα κόμματα. Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να εκλέγει δημάρχους εκείνους που θεωρεί καλύτερους, χωρίς να επηρεάζεται από κομματικές στηρίξεις και χρίσματα». Πρόσθεσε δε ότι στις αλλαγές που θα γίνουν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ώστε να θέτουν υποψηφιότητα για δημοτικοί σύμβουλοι και ανεξάρτητοι πολίτες, να μπορούν δηλαδή να μπουν στο ψηφοδέλτιο και υποψήφιοι έξω από τις λίστες που θα προτείνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν χρειάζεται να είναι όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κάτω από την ομπρέλα του ενός ή του άλλου υποψηφίου δημάρχου.
Σε ό,τι αφορά τη δική του υποψηφιότητα και την καθυστέρηση παρουσίασης των συνεργατών του και των βασικών του προτάσεων, ο Κώστας Μαργέλης τόνισε ότι ισχύουν όσα έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα, θα είναι δηλαδή υποψήφιος δήμαρχος, πρόσθεσε όμως ότι ανακοινώσεις θα κάνει όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σχετικά με τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα.
Στ.Μ.