Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 03:35

Οι τρίτεκνοι στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Μιχελάκη

Οι τρίτεκνοι στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Μιχελάκη

ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ=ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ
Ικανοποιημένοι φαίνεται ότι έμειναν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Ένωσης Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Μεσσηνίας, Χρήστος Κορομηλάς, κατά τις επαφές που είχαν με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Μιχελάκη…

Το αίτημα τους είναι οι τρίτεκνες οικογένειες να χαρακτηρίζονται ως πολύτεκνες.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ΔΣ της ΠΕΣΠΟ3Τ στα πλαίσια των προσπαθειών της για την προβολή των θέσεων και προτάσεών της για το σοβαρότατο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας και είναι πλέον βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους με συνέπειες που τις βιώνουμε καθημερινά με τον πιο σκληρό και επώδυνο τρόπο κυρίως οι οικογένειες με πολλά παιδιά (τρία και άνω), πραγματοποίησε στην Αθήνα, στις 4-10-2013, με την συνδρομή της κας Χωριανοπούλου Μ. Δντριας του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τις ακόλουθες συναντήσεις:
-Με τον πρώην Πρωθυπουργό  και Επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και
-Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη.
Οι συναντήσεις έγιναν σε ιδιαίτερα φιλικό και  εποικοδομητικό κλίμα. Συγκεκριμένα:
Ο πρώην Πρωθυπουργός  και Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θεωρεί ότι πρέπει να πράξουμε επιτέλους κάτι για το Έθνος. Είναι πλέον αναγκαία η θεσμοθέτηση σοβαρών μέτρων για την αντιμετώπιση του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ και οι γονείς με τρία τέκνα να χαρακτηριστούν πολύτεκνοι. Και προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και η θεσμοθέτηση από πλευράς του, ως Πρωθυπουργός, της παροχής επιδόματος για το 3ο τέκνο. Το τρίτο τέκνο είναι  ο παράγοντας κλειδί για το δημογραφικό ΤΟΝΙΣΕ και συμφώνησε στην επισήμανσή μας ότι ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΙ είναι ο πληθυσμιακός σταθεροποιητής. .Ζήτησε να τον ενημερώνουμε για κάθε θέμα – πρόβλημα ΜΑΣ- που απαιτεί την λύση του και είναι προς την κατεύθυνση των προσπαθειών  και των στόχων μας ώστε να συμβάλει ανάλογα.
Τέλος μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι κοντά μας, στον δίκαιο αγώνα μας και θα έχουμε την αμέριστη συμπαράστασή του.
Ο Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννης Μιχελάκης μετά την ενημέρωση που του έγινε υποσχέθηκε να εξετάσει άμεσα τις προτάσεις μας. Θεωρεί ότι είναι δίκαιος ο αγώνας μας και ως Υπουργός Εσωτερικών, τον στηρίζει και συμφωνεί στην υλοποίηση της Βασικής μας προτάσεως, που δεν είναι άλλη από τον χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα ως πολύτεκνους. Ιδιαίτερα τόνισε την αναγκαιότητα της συνολικής αντιμετώπισή του με κατάλληλο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων και την προώθηση σχετική νομοθετικής πρότασης».