Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 15:42

Περιμετρική Καλαμάτας: Από τη μια ενθουσιασμός από την άλλη συνεχείς αναβολές…

Περιμετρική Καλαμάτας: Από τη μια ενθουσιασμός από την άλλη συνεχείς αναβολές…

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μπορεί να μίλησε και πάλι σήμερα με ενθουσιασμό και επαίνους για το έργο της περιμετρικής οδού Καλαμάτας και τις προοπτικές που ανοίγει, όμως είναι ανάγκη να δοθεί μια εξήγηση για τη νέα αναβολή που ζήτησε το Ελληνικό Δημόσιο…

…χθες, Δευτέρα, στο Εφετείο, για τον καθορισμό οριστικής τιμής αποζημίωσης για ακίνητα που έχουν απαλλοτριωθεί στο τμήμα από την Αγιάννα μέχρι την απόληξη του άξονα στα Γιαννιτσάνικα.
Πρόκειται για την τρίτη αναβολή που δίνεται, δηλαδή για μια συνεχιζόμενη παράταση της αγωνίας των ιδιοκτητών των απαλλοτριωμένων ακινήτων προκειμένου να πάρουν τα λεφτά που δικαιούνται.
Και δεν είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες που περιμένουν χρόνια να πληρωθούν. Όπως έχουμε γράψει στο «KalamataJournal» δεν έχουν πληρωθεί ακόμη ούτε οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο τμήμα μέχρι τη Θουρία, παρότι μάλιστα έχει γίνει το Εφετείο για τον καθορισμό της οριστικής τιμής μονάδος, την άρση του τεκμηρίου ωφέλειας και την ιδιαίτερη αποζημίωση.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με τις σημερινές του δηλώσεις απέφυγε να κάνει κάθε αναφορά στο μεγάλο αυτό ζήτημα. Αντίθετα, υπαινίχθηκε ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται και στους ιδιοκτήτες, σημειώνοντας ότι «σέβομαι που θέλουν να πάρουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται, για τις περιουσίες τους πρόκειται».
Όμως αφενός οι ιδιοκτήτες δεν προκαλούν καθυστερήσεις, γιατί ο κατασκευαστής μπορεί και δουλεύει σε όλα σχεδόν τα σημεία του έργου, αφετέρου οι ιδιοκτήτες όχι μόνο δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματα που δικαιούνται αλλά αντίθετα το Ελληνικό Δημόσιο κωλυσιεργεί τον καθορισμό οριστικής αποζημίωσης με τις αναβολές που παίρνει.
Είναι λοιπόν ανάγκη να ξεκαθαρίσει το Ελληνικό Δημόσιο τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί δεν έχουν αποζημιωθεί οι ιδιοκτήτες μέχρι τη Θουρία και γιατί παίρνει αναβολές στα δικαστήρια. Όσο δεν ξεκαθαρίζει τόσο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προβαίνουν σε διάφορες κρίσεις για τη σκοπιμότητα των ενεργειών του.
Στ.Μ.