Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 15:36

Πιο αποφασισμένοι οι εθελοντές μετά τη διάρρηξη-σαμποτάζ στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας

Πιο αποφασισμένοι οι εθελοντές μετά τη διάρρηξη-σαμποτάζ στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Όχι μόνο δεν φοβήθηκαν οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας από τη διάρρηξη-σαμποτάζ που έγινε στη δομή τους αλλά αντίθετα δηλώνουν ακόμη πιο χαλυβδωμένοι, προκειμένου να συνεχίσουν την αλληλέγγυα δράση τους και να προωθήσουν την αυτοοργάνωση της κοινωνίας απέναντι στον «καταστροφικό ζυγό των μνημονίων»…

Ήδη η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις την αλληλεγγύη τους στην προσπάθεια των εθελοντών και καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν υγεία.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας καλούν «όλους τους φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα κόμματα, τις συλλογικότητες και όλους του πολίτες να καταδικάσουν το γεγονός και τους δράστες του, και να σταθούν πλάι μας, με την προσωπική τους συμβολή ή και με προσφορές υλικού για την αποκατάσταση των ζημιών και για την παραπέρα ανάπτυξη της προσπάθειάς μας».
Το ΚΚΕ λέει για την διάρρηξη-σαμποτάζ: «Τα ξημερώματα της Τρίτης προς Τετάρτη 29/1, σημειώθηκε επίθεση στο “Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας”. Ο τρόπος της επίθεσης  αλλά και οι στόχοι δημιουργούν ερωτηματικά, αφού φαίνεται ως ποιο πιθανός στόχος πως ήταν το αρχείο με το σύνολο των ανασφάλιστων που εξυπηρετούνταν από Ιατρείο.
Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα λαϊκά στρώματα της πόλης.
Καλούμε το σύνολο των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον κάθε εργάτη, άνεργο, κτλ, οργανωμένα μέσα από τα σωματείο του, τις λαϊκές επιτροπές, τις επιτροπές ανέργων κτλ, ώστε κανένας να μην μένει απροστάτευτος από τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής ΕΕ- κεφαλαίου.
Καλούμε σε αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στην υγεία. Να διεκδικήσουμε: Ενιαίο αποκλειστικά  ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ σύστημα Υγείας για όλο το λαό».
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει επίσης: «Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καταδικάζει την απαράδεκτη και βάρβαρη επίθεση στο κοινωνικό ιατρείο. Η επίθεση δεν είναι τυχαία, έγινε για να χτυπήσει μια μορφή κοινωνικής οργάνωσης η οποία εν μέσω κρίσης προσφέρει τις υπηρεσίες της σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, εκεί όπου το κράτος έχει απολέσει το κοινωνικό του πρόσωπο και απουσιάζει από παντού. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες, παρά ταύτα το ιατρείο λειτούργησε κανονικά τις επόμενες ώρες.
Η επίθεση αυτή κάνει ακόμη πιο ισχυρή την θέληση των εθελοντών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες για Δημόσια Υγεία σε όλους. Είμαστε αλληλέγγυοι με όλες τις δυνάμεις μας στο κοινωνικό ιατρείο και σε όποια μορφή αυτό-οργάνωσης της κοινωνίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις σκληρής απάντησης σε αυτούς που απεργάζονται σχέδια καταστροφής της κοινωνίας.
Καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούν δίπλα στο κοινωνικό ιατρείο και με την προσωπική τους συμβολή να βοηθήσουν στην παραπέρα ανάπτυξη της ανθρωπιστικής αυτής προσπάθειας».
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας σημειώνει: «Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας καταδικάζει τη βάρβαρη – βάνδαλη επίθεση ενάντια στο κοινωνικό ιατρείο.
Το κοινωνικό ιατρείο εν μέσω της κρίσης που μαστίζει τη χώρα στηρίζει δωρεάν και ανιδιοτελώς εκατοντάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας, όταν το κοινωνικό κράτος είναι ανύπαρκτο.
Αυτοί που στόχευαν στην αποδυνάμωση του κοινωνικού ιατρείου το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι η συσπείρωση των πολιτών γύρω του.
Θα σταθούμε όλοι οι πολίτες αλληλέγγυοι πλάι του με όλες μας τις δυνάμεις.
Δεν θα υπερισχύσουν οι απάνθρωπες δυνάμεις του σκότους που επιζητούν φοβισμένους και υποδουλωμένους πολίτες».
Οι εκπρόσωποι του Δικτύου Κοινωνικών Ιατρείων Μεσσηνίας σημειώνει για τη διάρρηξη-σαμποτάζ: «Η πόρτα της σχολής ήταν παραβιασμένη και οι δύο χώροι είχαν δεχτεί την επίσκεψη των βανδάλων. Εκλάπηκαν υπολογιστές, μεταξύ των οποίων και ο αποκαλούμενος server (κεντρικός υπολογιστής που κρατάει και κατανέμει το πρόγραμμα λειτουργίας του ιατρείου και τα αρχεία του). Οι χώροι του ισογείου έγιναν φύλλο και φτερό και εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία, κυρίως ερμηνευτική των προθέσεων, είναι ότι καταστράφηκε το τηλεφωνικό, το ιντερνετικό αλλά και το ενδοκλινικό δίκτυο των υπολογιστών. Καταστράφηκε το αρχείο των φαρμάκων και μέρος του αρχείου των ασθενών, τα οποία βέβαια μπορεί να ανασυντεθούν με αρκετή δουλειά, λόγω του ότι για πρακτικούς λόγους κρατούνται και αντίγραφα επί χάρτου (hard copies).
Η επίθεση δεν φαίνεται να είναι από κλεφτρόνια. Δεν χάθηκε τίποτα από αυτά που τα κλεφτρόνια θα επιθυμούσαν πολύ, εκτός από ελάχιστα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι χρηστικά και να παραμείνουν στην κατοχή αυτών που τα πήραν. Δεν πειράχτηκε ο δεύτερος όροφος ούτε το φαρμακείο και το οδοντιατρείο. Τα κλεφτρόνια δεν ξέρουν να χτυπήσουν την καρδιά και το μυαλό του συστήματος οργάνωσης και λειτουργίας του ιατρείου και δεν τα βάζουν με τo σύστημα επικοινωνίας.
Σε κάθε περίπτωση το ιατρείο δούλεψε και εξυπηρετήθηκαν οι ασθενείς που προσήλθαν και θα λειτουργήσει κανονικά τις επόμενες ώρες κα μέρες. Βαθμιαία αποκαθίστανται οι ζημιές και σε ελάχιστο χρόνο θα είναι καλλίτερο από πριν.
Το γεγονός χαλύβδωσε την θέληση των εθελοντών, που όχι μόνο δεν φοβήθηκαν (αν αυτός ήταν ο σκοπός της επιδρομής), αλλά διατράνωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες της περιοχής μας, μαζί με τον αγώνα τους για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για Όλους και την αποτίναξη του καταστροφικού ζυγού των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που καταστρέφουν την κοινωνία, τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού μας.
Η αλληλεγγύη είναι το πρώτο σκαλί αυτοοργάνωσης μιας κοινωνίας που καταδιώκεται. Η στοίχιση των πολιτών σε δομές τέτοιες αυτοοργάνωσης δημιουργεί τις προϋποθέσεις σκληρής και συντονισμένης απάντησης στους εχθρούς της, σε αυτούς που εκτελώντας συμβόλαια, κουρελιάζουν την πατρίδα και εκχωρούν τα ιμάτιά της  προς όφελος των τοκογλύφων. Είναι το πρώτο βήμα να πάρουμε την πατρίδα μας και τις ζωές μας πίσω, να ξαναγίνουμε αφεντικά στον τόπο μας, να διδαχτούμε από τα λάθη μας και να γίνουμε καλλίτεροι πολίτες και καλλίτεροι άνθρωποι».