Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 14:51

Το «Δίκτυο» καταδικάζει την επίθεση στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας

Το «Δίκτυο» καταδικάζει την επίθεση στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας

«ΝΑ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ»
Να δυναμώσουν την παρέμβαση του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας, με την ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς, καλεί τους δημότες το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», που σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση σε αυτή τη σημαντική κοινωνική δομή. Παράλληλα όμως επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή…

…δεν έχει καταδικάσει ακόμη το συμβάν παρ’ ότι μάλιστα έγινε σε δημοτικό χώρο. Επιπλέον δε καλεί τη δημοτική αρχή να σταματήσει την προσπάθεια να κηδεμονεύει κάθε εθελοντική δράση.
Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, το οποίο εκπροσωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι Σταμάτης Μπεχράκης και Σπύρος Μωρακέας, τονίζει χαρακτηριστικά: «Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας καταδικάζει την προκλητική επίθεση - "μήνυμα" εναντίον του Κοινωνικού Ιατρείου και μέσω αυτής της επίθεσης, την αμφισβήτηση της ικανότητας της κοινωνίας σε αυτοργάνωση, με μια δομή αλληλεγγύης η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες ανθρώπους. Το Κοινωνικό Ιατρείο αγωνίζεται μαζί με όλους εκείνους τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση που θέλουν να επιβάλλουν ξανά τη Δημόσια Περίθαλψη ως πρώτιστο και μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα και αγαθό. Το Κοινωνικό Ιατρείο με τη λειτουργία του, στηρίζει ανασφάλιστους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν νοσήλια ή φάρμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταστροφές που έγιναν είναι "τυφλές" και οι φτηνοί υπολογιστές που εκλάπησαν είχαν προέλθει από δωρεές και δεν ήταν κάποιας σημαντικής αξίας, εκτός από ότι στήριζαν τη λειτουργία του Ιατρείου.
Η δημοτική αρχή Καλαμάτας σιωπά, εκκωφαντικά για την επίθεση χωρίς να την έχει καταδικάσει μέχρι σήμερα, παρόλο που έγινε μέσα σε δημοτικό χώρο και σε βάρος της δημοτικής περιουσίας. Άμεσα η Δημοτική Αρχή πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης των ζημιών του χώρου και της ενίσχυσης του, σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που υπήρχε πριν τη βάρβαρη επίθεση. Να στείλει ο δήμος την "απάντηση" στην προκλητική επίθεση - "μήνυμα" και χωρίς άλλη ταλάντευση. Να ζητήσει δημόσια και επιτακτικά την ανακάλυψη των δραστών από την αστυνομία και την παραδειγματική τους τιμωρία από την δικαιοσύνη ταυτόχρονα με την απαίτηση για αποτελεσματική αστυνόμευση όλων των δημοτικών υποδομών.
Η Δημοτική αρχή πρέπει να εγκαταλείψει τη στάση του “πατριού” για ό,τι δεν ελέγχει και να συγχρονίσει τη στάση της με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών για ουσιαστική βοήθεια στο έργο του Κοινωνικού Ιατρείου όπως και όλων των άλλων εθελοντικών δράσεων. Να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της τοπικής κοινότητας της Καλαμάτας για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων σε κατάλληλα σημεία στην πόλη, με σκοπό την πληροφόρηση για την ύπαρξη και εύρεση του Κοινωνικού Ιατρείου. Απόφαση που εκκρεμεί εδώ πολλούς μήνες χωρίς να υλοποιείται.
Η επίθεση δεν θα περάσει. Να δυναμώσουμε το Κοινωνικό Ιατρείο ακόμα πιο πολύ με την εθελοντική μας προσφορά».