Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 02:38

Ο Αλέκος Αλαβάνος προτείνει παύση πληρωμών στους δανειστές και έξοδο από την ευρωζώνη

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Παύση πληρωμών στους δανειστές, αποχώρηση από την ευρωζώνη και ρόλος επενδυτή στο κράτος είναι η λύση για τη σωτηρία της κοινωνίας και της Ελλάδας, υποστήριξε ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του Σχεδίου Β’, που το βράδυ της Παρασκευής μίλησε στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής στην Καλαμάτα…

Ακόμη, ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι το Σχέδιο Β’ θα κατέβει στις ευρωεκλογές είτε αυτόνομο είτε σε συμμαχία με άλλες δυνάμεις, με τις οποίες υπάρχει σύγκλιση θέσεων.
Σε δηλώσεις του στο «Kalamata Journal», ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι το πολιτικό σχήμα που εκπροσωπεί προτείνει για την αντιμετώπιση της οξύτατης κρίσης που ζούμε: «Παύση πληρωμών προς τους δανειστές ώστε να σταματήσει η αιμορραγία του Ελληνικού λαού, η υπερφορολόγηση και η μείωση των κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών του δημοσίου. Αποχώρηση από την ευρωζώνη για να φύγουμε από αυτό το πλαίσιο κανόνων που μας έχει επιβάλει την πολιτική δημοσιονομικών περιορισμών, λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων. Έτσι θα αποκτήσουμε την ικανότητα να έχουμε τη ρευστότητα που εμείς θέλουμε για να κινηθεί η αγορά και ένα νόμισμα που θα βοηθάει τις εξαγωγές και θα δυσκολεύει τις εισαγωγές και όχι το αντίθετο. Παραγωγικός σχεδιασμός και δημόσιο επενδυτής. Κεντρικό κράτος το οποίο είναι αναγκαίο και για την επιβίωση του κόσμου αλλά και για να υπάρχει ζήτηση από τον κόσμο για να κινηθεί η αγορά».
Ζητήσαμε από τον κ. Αλαβάνο να σχολιάσει τη θέση των πολιτικών δυνάμεων που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία, ότι εάν εφαρμοστούν όσα προτείνει, τότε η πτώχευση θα είναι άμεση και ο κόσμος θα χάσει τα πάντα. Μας είπε: «Την καταστροφή της χώρας τη βιώνουμε τώρα. Έχουμε κόσμο που δεν έχει να βάλει τη δική του συμμετοχή να πάρει φάρμακα, έχουμε ανασφάλιστους χωρίς φάρμακα. Στην Καλαμάτα έχει ζέστη, για πηγαίνετε στην Αθήνα, θα νομίζετε ότι δουλεύουν χιλιάδες βιομηχανίες επειδή ο κόσμος έχει τα τζάκια για να ζεσταθεί».
Επίσης ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι «η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι αυτός ο δρόμος είναι αναγκαίος, τον έχουν εφαρμόσει πάρα πολλές χώρες και τον έχει εφαρμόσει και η Ελλάδα το 1932 όταν έκανε παύση πληρωμών στους ξένους δανειστές και πήρε μια σειρά άλλα μέτρα και μπόρεσε να βγει από τη μεγάλη ύφεση στην οποία ήταν».
Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Αλαβάνος είπε για τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο κόσμος: «Ο κόσμος στις ευρωεκλογές πρέπει να σκεφτεί. Να σκέφτεται όταν ακούει ουσιαστικά επιχειρήματα και όχι όταν ακούει αυτό το διάλογο κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι ένας διάλογος χαρακτηρισμών και ύβρεων».
Στ.Μ.