Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 18:20

Η Costa Navarino απέκτησε λόγο και ρόλο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας…

Η Costa Navarino απέκτησε λόγο και ρόλο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας…

ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Για τη μελέτη βιωσιμότητας του Μεγάρου Χορού συζήτησαν σήμερα η δημοτική αρχή και οι εκπρόσωποι της μελετητικής εταιρείας. Στη συζήτηση όμως συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Costa Navarino, χωρίς να διευκρινίζεται από τη δημοτική αρχή ο ρόλος της συγκεκριμένης τουριστικής επιχείρησης…

Η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Σύμφωνα με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, που μετά τη συζήτηση προέβη σε δηλώσεις, η μελέτη θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μάρτη, θα μπει σε δημόσια διαβούλευση και οι οριστικές αποφάσεις για τη λειτουργία και εκμετάλλευση του Μεγάρου Χορού θα αποφασιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας, «Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου, με τη συμμετοχή αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και εκπροσώπων της μελετητικής εταιρείας Planet, της Εθνικής Τράπεζας και της Costa Navarino. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η παράδοση στοιχείων στους μελετητές εκ μέρους του Δήμου, αλλά και η διερεύνηση από πλευράς μελετητών πλήθους παραμέτρων σχετικών με την επιδίωξη της μελέτης: να καταστεί το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ορόσημο για τον πολιτισμό καθώς και άλλες δραστηριότητες, στην υπηρεσία των πολιτών της νότιας Πελοποννήσου και πέραν αυτής, όντας οικονομικά βιώσιμο».
Ο δήμαρχος, κ. Νίκας, σε δηλώσεις που έκανε ακολούθως, ευχαρίστησε τον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρο Τουρκολιά, ο οποίος δέχτηκε να χρηματοδοτήσει η τράπεζά του τη μελέτη βιωσιμότητας του Μεγάρου.
Τέλος τόνισε ότι το Μέγαρο αποτελεί έναν εξαιρετικής σημασίας πολιτιστικό και τουριστικό πόρο της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής.
Στ.Μ.