Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 00:44

Ψήφισμα από το Δήμο και υπογραφές από την Οικολογική Κίνηση για τα χημικά της Συρίας

Ψήφισμα από το Δήμο και υπογραφές από την Οικολογική Κίνηση για τα χημικά της Συρίας

ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Υπογραφές από τους Μεσσήνιους πολίτες, κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της περιοχής, ξεκινά να συγκεντρώνει από σήμερα η Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας, ενώ χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο έβγαλε ανάλογο ψήφισμα…

Έστω και καθυστερημένα φαίνεται ότι και η περιοχή μας, που είναι ίσως  πλησιέστερη στο σημείο όπου θα γίνει η καταστροφή των χημικών όπλων, αρχίζει να ευαισθητοποιείται για το εξαιρετικά σοβαρό αυτό ζήτημα. Σύμφωνα με μεγάλη μερίδα ειδικών, ο κίνδυνος ατυχήματος είναι πολύ σοβαρός και σε μια τέτοια περίπτωση οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, γιατί πέρα από τη μόλυνση της θάλασσας θα υποστεί μεγάλο πλήγμα ο τουρισμός και η οικονομία.
Το θέμα έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Δικαιουλάκος, που πρότεινε και την έκδοση του ψηφίσματος.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, υποστήριξε μεν ότι ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ελάχιστος, πρόσθεσε όμως ότι όσος και να είναι ο κίνδυνος αυτός η διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων πρέπει να γίνει αλλού και όχι κοντά στην Κρήτη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι στην Κρήτη οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων εν πλω σε σχετικά κοντινή θαλάσσια περιοχή είναι μεγάλες. Μάλιστα οργανώνεται παγκρήτια συγκέντρωση στη Σούδα, για τις 9 Μάρτη.
Στ.Μ.