Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 20:26

Μάκαρη για υποψήφιο δήμαρχο εισηγείται στη συνέλευση του «Δικτύου» η Συντονιστική

Μάκαρη για υποψήφιο δήμαρχο εισηγείται στη συνέλευση του «Δικτύου» η Συντονιστική

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Τον Μανώλη Μάκαρη, πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών της Μεσσηνίας, προτείνει η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας ως τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει η δημοτική κίνηση, η οποία στηρίζεται και από το ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση, που πάντως δεν είναι ομόφωνη,…

…θα τεθεί για έγκριση στη συνέλευση των μελών και φίλων του «Δικτύου», η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη ή την Πέμπτη.
Σημειώνεται ότι τον Μανώλη Μάκαρη αναμένεται να στηρίξουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που για το σκοπό αυτό συνεδριάζει αύριο η Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος στη Μεσσηνία.
Η Συντονιστική Επιτροπή του «Δικτύου» προχώρησε στην απόφαση να προτείνει ως υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Μάκαρη, σε εφαρμογή της απόφασης που έλαβε ένα μήνα πριν η συνέλευση του «Δικτύου», για «άνοιγμα» της δημοτικής κίνησης και ευρύτερες συνεργασίες με σκοπό τη δημιουργία ενός συνδυασμού που θα αντιτίθεται στις πολιτικές της ύφεσης και της μετατροπής της αυτοδιοίκησης σε μηχανισμό εφαρμογής αυτών των πολιτικών.
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν έγινε πρόταση στον Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά έχει σταθεί απέναντι στις πολιτικές που έφεραν σε δεινή θέση την κοινωνία και ιδιαίτερα στα μέτρα που χτύπησαν το αγαθό της δημόσιας υγείας.
Ωστόσο, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του «Δικτύου» επιμένουν ότι στη δημοτική κίνηση πρέπει να ηγηθεί πρόσωπο που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο νυν επικεφαλής, Σταμάτης Μπεχράκης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, στις αρχές της εβδομάδας, αποφάσισε να στηρίξει τις όποιες αποφάσεις του «Δικτύου».
Στ.Μ.