Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 21:38

Γενόσημα, outsourcing και ΕΣΠΑ φέρνουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας στα πέντε πρώτα

Γενόσημα, outsourcing και ΕΣΠΑ φέρνουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας στα πέντε πρώτα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Η αύξηση των γενόσημων, η μείωση του κόστους των εργασιών που εκτελούνται από εξωτερικούς συνεργάτες (outsourcing) και η μεγάλη απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ, είναι οι τομείς στους οποίους πετυχαίνει διακρίσεις το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των ομοειδών νοσοκομείων της χώρας…

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ιδιαίτερα θετικά και ικανοποιητικά για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ήταν τα αποτελέσματα της ετήσιας αξιολόγησης των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας για το έτος 2013. Σύμφωνα λοιπόν με την παρουσίαση των στοιχείων της αξιολόγησης, που έκανε χθες ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πελοπίδας Καλλίρης και οι συνεργάτες τους, το Νοσοκομείο Καλαμάτας κατατάσσεται στα 5 καλύτερα ως προς την τεχνική αποδοτικότητα στην κατηγορία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από 250 έως 400 κλίνες».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, «η έρευνα του Yπουργείου Υγείας αξιολόγησε την αποδοτικότητα των νοσοκομείων του EΣY κατά το έτος 2013 και στηρίχθηκε στα δεδομένα των λειτουργικών και οικονομικών αναφορών που καταχωρήθηκαν στο ESY.net. Ως δείκτες αξιολόγησης ελήφθησαν πόσο ένα νοσοκομείο παράγει τη μέγιστη δυνατή εκροή δεδομένων των εισροών), η διοικητική ικανότητα και το κόστος. Τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα διαχωρίστηκαν σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες με βάση το μέγεθός τους, αλλά και την ομοιότητά τους, στην ένταση της χρήσης των πόρων και στο εύρος των υπηρεσιών που παρέχουν.
Στη συνάντηση με τους Διοικητές όλης της χώρας ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι με την αξιολόγηση αυτή  παρουσιάζεται σε κάθε Διοικητή η ακριβής θέση του Νοσοκομείου που διοικεί στο σύστημα υγείας και επεσήμανε ότι θα παρακολουθείται η εξέλιξη της πορείας των νοσοκομείων μήνα-μήνα.
Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας έγιναν ενδεικτικά ιδιαίτερα θετικές αναφορές σε διάφορες παραμέτρους όπως στην μείωση του κόστους υπηρεσιών outsourcing, στην αύξηση των γενοσήμων και στην μεγάλη απορροφητικότητα κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.
Ιδιαίτερη αξία έχει όμως η τελική κατάταξη των Νοσοκομείων στην κατηγορία των 250-400 κλινών όπου το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται στην καλύτερη πεντάδα μαζί με τα Νοσοκομεία της Κατερίνης, των Σερρών, της Κέρκυρας και της Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο».