Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 13:31

Ο Πάνος Καμμένος κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας στην Καλαμάτα

Ο Πάνος Καμμένος κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας στην Καλαμάτα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ «ΦΑΡΑΙ»
«Σήμερα από εδώ, από την Καλαμάτα, ξεκινάει ουσιαστικά η προεκλογική εκστρατεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις επόμενες ευρωεκλογές αλλά και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές», είπε ο Πάνος Καμμένος το πρωί, κατά την περιοδεία του στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας…

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων το απόγευμα, στις έξι, θα μιλήσει σε φίλους του κινήματός του, στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλάς» στην Παραλία της Καλαμάτας, ενώ το μεσημέρι έκανε περιοδεία και στη Μεσσήνη, όπου μίλησε με αγρότες για τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού τομέα.
Τον Πάνο Καμμένο συνοδεύει ο εκπρόσωπος και τομεάρχης εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής επικρατείας Τέρενς Κουίκ, η πρόεδρος της νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου, ο τομεάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μοίρας, ενώ τον έχουν πλαισιώσει τα τοπικά στελέχη του κινήματος.
Στη λαϊκή της Καλαμάτας ο Πάνος Καμμένος μίλησε με παραγωγούς και καταναλωτές, αρκετοί από τους οποίους τον ρώτησαν πως θα ξεφύγει η κοινωνία από την κρίση και εκείνος απαντούσε ότι όσο παραμένουν η τρόικα και η σημερινή κυβέρνηση τόσο η κρίση θα βαθαίνει. Ακολούθως επισκέφθηκε το Ιστορικό Κέντρο και το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.
Σε δήλωσή του στη λαϊκή της Καλαμάτας ο Πάνος Καμμένος σημείωσε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεκινήσαμε έχοντας μια ιδρυτική διακήρυξη που προέκυψε από τον ελληνικό λαό. Θα παραμείνουμε και σε αυτή τη μάχη μαζί με τον ελληνικό λαό, απεξαρτημένοι από οργανωμένα συμφέροντα, γνωρίζοντας ότι θα έχουμε αποκλεισμό από τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί πλέον ότι υπάρχουν δύο κόσμοι. Ο κόσμος της παγκοσμιοποίησης και της ομοσπονδιοποίοησης της Ευρώπης, που θέλει την κατάργηση των εθνικών κρατών. Και αυτό το βλέπουμε πια κατ’ αρχήν από την πατρίδα μας που αποτέλεσε τον πρώτο στόχο σε αυτή την προσπάθεια. Το βλέπουμε όμως και στην Ουκρανία, τα ίδια συμφέροντα και κερδοσκόποι οι οποίοι χτύπησαν την Ελλάδα με οικονομικά μέσα και συνεργούς Έλληνες πολιτικούς, χτυπάνε τώρα την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας.
Η μάχη των ευρωεκλογών είναι μια μάχη κατά του φεντεραλισμού της Ευρώπης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε σαφείς. Δεν δεχόμαστε τις απόψεις ούτε του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία ούτε του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που επιθυμούν την υποστολή των σημαιών, την Ευρώπη δηλαδή της Ομοσπονδίας που δεν θα υπάρχουν εθνικά κράτη. Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών-κρατών, την Ευρώπη των εθνικά κυρίαρχων λαών. Αν αυτό θεωρείται ευρωσκεπτικισμός είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Θα δώσουμε τη μάχη με τους λαούς του νότου αλλά και με τις αντιφεντεραλιστικές δυνάμεις του βορά της Ευρώπης, για να μπορέσει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να υπάρχει εκπροσώπηση των απόψεων εκείνων που χτίσαν την Ευρώπη του σήμερα και όχι της κ. Μέρκελ και των τραπεζιτών που θέλουν να κάνουν την Ευρώπη του αύριο με πολίτες οι οποίοι θα είναι εργαζόμενοι των 300 και των 250 ευρώ».
Στ.Μ.