Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 03:49

Ο περιμετρικός σώθηκε χάρη στο Γιώργο Καρατζαφέρη, λέει τώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ο περιμετρικός σώθηκε χάρη στο Γιώργο Καρατζαφέρη, λέει τώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ
Πριν δέκα ημέρες, στα εγκαίνια θεμελίωσης της γέφυρας του Νέδοντα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ευγνωμονούσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Μάκη Βορίδη, τονίζοντας ότι αυτοί έσωσαν τον περιμετρικό δακτύλιο της Καλαμάτας. Προχθές, ωστόσο, είπε ότι ο περιμετρικός σώθηκε χάρη στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη! Τελικά πόσοι πρόταξαν τα στήθη τους γι' αυτό το έργο; Γιατί ο δήμαρχος Καλαμάτας τους ανακοινώνει με… δόσεις;

Κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ το Σάββατο το απόγευμα, ρωτήθηκε για τη φιέστα των εγκαινίων στο Νέδοντα. Και ενώ οι δημοσιογράφοι περίμεναν από τον Γιώργο Καρατζαφέρη να αφήσει αιχμές για τη συμπεριφορά Σαμαρά-Βορίδη, εκείνος απάντησε: «Πριν λίγο που επισκέφθηκα το δήμαρχο, είπε ότι το έργο δεν θα είχε γίνει, αν δεν ήταν ο Καρατζαφέρης»!
Όπως αποκάλυψε, όταν τοποθέτησε το Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Υποδομών, εκείνος, αφού είχε ενημερωθεί για τα διάφορα θέματα, του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι θα πρέπει να κοπεί είτε ο περιμετρικός δακτύλιος είτε κάποιο άλλο έργο. «Είπα τότε στον Βορίδη, μην το συζητάς, θα κάνουμε τον περιμετρικό. Κάλεσα και τον ανάδοχο, κάλεσα και το δήμαρχο και είπα ότι θα προχωρήσουμε».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κλήθηκε να σχολιάσει και τις ευχαριστίες του δημάρχου προς τον εργολάβο Λεωνίδα Μπόμπολα, όμως και πάλι τον κάλυψε υπογραμμίζοντας: «Από το να πάρει ένα ελληνικό έργο ο καλύτερος Ιταλός ή ο καλύτερος Ισπανός, εγώ προτιμώ τον Έλληνα και ας είναι ο χειρότερος». Επιπλέον, παρατήρησε ότι η φιλοσοφία του δεν είναι «να κόβω κεφάλια, αλλά να κάνω ένα κεφάλι να σκέφτεται εκείνο που είναι το σωστό».
Στ.Μ.