Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 19:17

Στους πολιτικούς αρχηγούς της αριστεράς για τα σκουπίδια ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΣΤΙΣ 19 ΑΠΡΙΛΗ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 
Τους επικεφαλής των κομμάτων της αριστεράς, δήλωσε ότι θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το φοβερό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή με τα σκουπίδια.

Όσον αφορά πάντως το ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, η θέση που έχουν εκφράσει οι εδώ εκπρόσωποί τους για τα σκουπίδια της Καλαμάτας, είναι ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η Μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων, πρόταση που η δημοτική αρχή δεν τη συζητάει.
Πάντως, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι το θέμα των σκουπιδιών πρέπει να μπει στην αντζέντα της προεκλογικής θεματολογίας και να μη μείνει κρυμμένο κάτω από το χαλί…
Εν τω μεταξύ, αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο η διακήρυξη του διαγωνισμού για την επεξεργασία των απορριμμάτων του Δήμου με κινητή μονάδα επεξεργασίας και κομποστοποίησης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.452.100 ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 12 μήνες. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 19 Απριλίου.
Την ίδια ημερομηνία θα γίνει ο διαγωνισμός και για την εναλλακτική λύση, την απομάκρυνση των σκουπιδιών με εργολάβο. Ο προϋπολογισμός για την απομάκρυνση ανέρχεται στα 2.669.100 ευρώ και η σύμβαση θα έχει επίσης διάρκεια ενός έτους.
Στ.Μ.