Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 12:49

Τα ποιοτικά ντόπια αρνοκάτσικα θα κυμανθούν στα 10 ευρώ το κιλό για το Πάσχα

Ο Νίκος Μπατάγιας στο κρεοπωλείο του στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας Ο Νίκος Μπατάγιας στο κρεοπωλείο του στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ
Πολύς κόσμος σήμερα στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας. Ήταν βέβαια πολλοί οι υποψήφιοι που πήγαν να χαιρετήσουν τον κόσμο, ήταν όμως και οι καταναλωτές που έκαναν τις διερευνητικές ενέργειες για τον οβελία και τα υπόλοιπα ψώνια του Πάσχα. Η τιμή του οβελία αναμένεται φέτος να κυμανθεί…

…στα 10 ευρώ, αν και οι χασάπηδες της Αγοράς προειδοποιούν ότι τα καλά, ντόπια αρνοκάτσικα μπορεί να ακριβύνουν, πολύ μάλιστα, λόγω έλλειψης. Το Πάσχα των ορθόδοξων συμπίπτει με το Πάσχα των καθολικών και γι’ αυτό οι Ιταλοί έχουν αγοράσει μεγάλες ποσότητες αρνοκάτσικων από τους Έλληνες κτηνοτρόφους.
Όπως είπε στο «KalamataJournal» ο κρεοπώλης της Κεντρικής Αγοράς, Νίκος Μπατάγιας, το καλό αρνοκάτσικο θα κοστίσει περίπου 10 ευρώ το κιλό. Τόνισε όμως ότι οι καταναλωτές πρέπει έγκαιρα να κάνουν τις παραγγελίες τους, διαφορετικά μπορεί να μη βρουν ποιοτικό ντόπιο κρέας για το Πάσχα ή να βρουν σε υψηλή τιμή λόγω της μικρής προσφοράς και της μεγάλης ζήτησης.
Ο Νίκος Μπατάγιας τόνισε ότι ο νόμος του «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» ισχύει απόλυτα, γι’ αυτό και τα αρνοκάτσικα που προσφέρουν μεγάλα σούπερ μάρκετ σε τιμές χαμηλές σε καμία περίπτωση δεν έχουν την ποιότητα του ντόπιου αγνού κρέατος.
Τόνισε λοιπόν ότι είναι αδύνατο το ποιοτικό ντόπιο αρνοκάτσικο να πωληθεί στους καταναλωτές σε τιμή χαμηλότερη των 10 ευρώ περίπου, δεδομένου ότι οι κτηνοτρόφοι τα πωλούν στα 7 ευρώ περίπου.
Τέλος, ο κ. Μπατάγιας κάλεσε τους καταναλωτές να προσέξουν τις σφραγίδες του κρέατος, να είναι ευδιάκριτες και να αναγράφουν τη χώρα προέλευσης και τον τόπο σφαγής.
Και από το κρεοπωλείο Παναγιωτόπουλου μας είπαν ότι φέτος ενδεχομένως θα υπάρξει ένα πρόβλημα επάρκειας. Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι είναι ακόμη νωρίς και η κίνηση δεν έχει ανέβει, ούτε έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες, επιπλέον εκτίμησε και εκείνος ότι η τιμή των αρνοκάτσικων θα κυμανθεί στα 10 ευρώ περίπου.
Στ.Μ.