Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 23:17

Τσίπρας: «Αν δεν τελειώνουμε με αυτούς θα μας τελειώσουν»

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
«Η Μεσσηνία δεν είναι φέουδο του κ. Σαμαρά», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην προεκλογική του ομιλία στην πλατεία της Καλαμάτας, όπου κάλεσε τους ψηφοφόρους να ανατρέψουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση και τις πολιτικές των μνημονίων…

«Η Μεσσηνία είναι τόπος αγώνων, εδώ αγωνίστηκαν οι σταφιδοπαραγωγοί, εδώ έκαναν τους αγώνες τους οι λιμενεργάτες, εδώ έγινε Εθνική Αντίσταση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μέγεθος της προεκλογικής συγκέντρωσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι παραβρέθηκε τρεις φορές περισσότερος κόσμος από την συγκέντρωση του 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε κοντά στη νίκη.
Πριν τον Αλέξη Τσίπρα απεύθυναν χαιρετισμό ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, που στηρίζεται και από το ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης.
Αργότερα στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους δύο υποψήφιους σημειώνοντας ότι στις εκλογές θα πετύχουν μεγάλη νίκη και θα υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση και τους δημότες, όχι τα μνημόνια και τα μεγάλα συμφέροντα. Περισσότερο όμως ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις εκλογές για την Περιφέρεια και ιδιαίτερα στον Πέτρο Τατούλη, μιλώντας για «σύστημα Τατούλη-Φούχτελ» και τονίζοντας ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης είναι ο τοποτηρητής των μνημονίων στην Πελοπόννησο και στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων αυτών έχει προαναγγείλει τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και μισθούς φτώχιας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους ψηφοφόρους να δώσουν ψήφο ανατροπής της κυβέρνησης, διαφορετικά, τόνισε, θα συνεχιστεί η πολιτική που εξαθλιώνει την κοινωνία και ξεπουλάει την Ελλάδα. Έκανε δε ειδική αναφορά σε δημόσιες εκτάσεις-φιλέτα της Μεσσηνίας που προορίζονται για ξεπούλημα, όπως στη δυτική παραλία της Καλαμάτας, στη Μπούκα της Μεσσήνης, στη Γιάλοβα κ.ά
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη για την ήττα που έρχεται στις διπλές εκλογές, κάτι που υπογράμμισε ότι φανερώνεται από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για τον οποίο είπε ότι η ψήφος των πολιτών θα εξαναγκάσει τα μεγάλα συμφέροντα να άρουν την προστασία που του παρέχουν για να παραδοθεί στη λαϊκή κατακραυγή και την ελληνική δικαιοσύνη. Πρόσθεσε όμως ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι παρά ένας κομπάρσος και πως ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο κατηγόρησε ως συνομιλητή της Χρυσής Αυγής, μέσω του «ταχυδρόμου» του, Παναγιώτη Μπαλτάκου. Είπε ακόμη ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταργήσει το Σύνταγμα, τη Βουλή και το διάλογο και εφαρμόζει μια διχαστική πολιτική. Επιπλέον σημείωσε ότι στο κόμμα του έχει μαζέψει όλους τους σταρ του ακραίου κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη και τους έχει κάνει είτε υπουργούς είτε κοινοβουλευτικούς του εκπροσώπους.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην πιστέψουν ό,τι πει η κυβέρνηση και το σύστημα της διαπλοκής τις 15 ημέρες μέχρι τις εκλογές, να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να βγουν στους δρόμους, να συζητήσουν με τους άλλους πολίτες, ενώ συνέστησε την προσοχή και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τονίζοντας ότι υποψήφιοι δήθεν ανεξάρτητοι θα επιχειρήσουν να τους παρασύρουν και εάν κερδίσουν θα βγάλουν από το βράδυ των εκλογών τα ρούχα του ανεξάρτητου για να εφαρμόσουν τις μνημονιακές πολιτικές.
Στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ξανά τον κόσμο να στείλει το πρώτο μήνυμα στις κάλπες της 18ης Μάη και με τη ψήφο του την επομένη Κυριακή να δίξει το δρόμο στην κυβέρνηση για την αποχώρησή της.
Σημειώνεται ότι πρώτος χαιρέτησε, κατά την έναρξη της προεκλογικής εκδήλωσης, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Σπύρος Μωρακέας.
Στ.Μ.