Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 13:08

ΚΚΕ: Δεν αλλάζουμε την πολιτική μας στάση για μερικά ψηφαλάκια

ΚΚΕ: Δεν αλλάζουμε την πολιτική μας στάση για μερικά ψηφαλάκια

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΡΙΖΑ 
«Τι στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο των εκλογών στους Δήμους που δεν κατέβασε ψηφοδέλτια;» ρώτησε ρητορικά το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Δημήτρης Οικονομάκος, θέλοντας να δείξει ότι είναι υποκριτικό το κάλεσμα της ηγεσίας του κόμματος να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο τους υποψήφιους του ΚΚΕ…

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΡΙΖΑ 
«Τι στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο των εκλογών στους Δήμους που δεν κατέβασε ψηφοδέλτια;» ρώτησε ρητορικά το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Δημήτρης Οικονομάκος, θέλοντας να δείξει ότι είναι υποκριτικό το κάλεσμα της ηγεσίας του κόμματος να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο τους υποψήφιους του ΚΚΕ…

Ο Δημήτρης Οικονομάκος, που είναι και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καλαμάτας, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα, ενώ τον κάλεσε να διευκρινίσει ποιους στηρίζει στο δεύτερο γύρο των εκλογών στους Δήμους της Μεσσηνίας.
Κατά τα άλλα, ο Δημήτρης Οικονομάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των εκλογών στους Δήμους και τις Περιφέρειες, την περασμένη Κυριακή, ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.
Ειδικότερα, ο Δημήτρης Οικονομάκος παρουσίασε τη σχετική ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνονται τα εξής:
«H TE Μεσσηνίας χαιρετίζει τους χιλιάδες ψηφοφόρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο αλλά και στα αντίστοιχα δημοτικά σε όλη τη Μεσσηνία. Είχαμε σημαντική άνοδο σε σχέση με τον Ιούνη του  2012 που ξεπερνάει το διπλασιασμό  στη Μεσσηνία  που το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης άγγιξε το 9%.
Πανελλαδικά από 4,5 καταγράψαμε στις περιφέρειες και στους Δήμους γύρω στο 8,8 ένα θετικό  και αισιόδοξο ποσοστό.
Καλούμε το λαό να ενισχύσει αυτή την ελπιδοφόρα τάση  δίνοντας την ψήφο του στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή. Να παραμερίσει τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχει αλλά και τα διλλήματα, τους εκβιασμούς και τη τρομοκρατία  και να σκεφτεί ποιος του είπε την αλήθεια και ποιος ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια.
Όσο για το δεύτερο γύρο στους Δήμους Μεσσήνης, Τριφυλίας, Οιχαλίας, Δυτικής Μάνης  αλλά και στη Περιφέρεια Πελοποννήσου καλούμε όσους μας ψήφισαν και το λαό να ρίξει άκυρο ή λευκό. Δεν μπορούμε να λέμε άλλα την πρώτη Κυριακή και άλλα τη Δεύτερη και να είμαστε τυχοδιώκτες και αφερέγγυοι. Άλλωστε είναι μια στάση που τηρεί το ΚΚΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια και την είχαμε πει πριν το πρώτο γύρο. 
Θα θέλαμε να απαντήσουμε σε κάτι που ακούγεται τις τελευταίες ώρες (ιδιαίτερα από κεντρικά ΜΜΕ και πολιτικές δυνάμεις ) ότι το ΚΚΕ και ο Γενικός Γραμματέας ο σύντροφος Κουτσούμπας δήλωσαν πως δεν θέλουμε τις ψήφους στο ΣΥΡΙΖΑ στη Πάτρα και στους άλλους δήμους που είμαστε στο Β γύρο.
Πρόκειται για χοντρό ψέμα, για χοντρή προβοκάτσια. Προκαλούμε οποιονδήποτε να διαβάσει τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα αλλά και του συντρόφου Πελετίδη υποψήφιου Δήμαρχου Πάτρας για να κατανοήσει το μέγεθός του ψέματος. Εννοείται πως θέλουμε στις Ευρωεκλογές αλλά και στο  Β΄ γύρο των Δημοτικών Εκλογών  τους ψήφους των εργαζομένων, των φτωχών Λαϊκών οικογενειών που ψήφισαν συνδυασμούς της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ για αυτό άλλωστε και παλεύουμε να τους πείσουμε.
Είναι άλλο αυτό και άλλο ότι δεν κάνουμε κοπρεμί, δεν κάνουμε υπόγειες συμφωνίες δεν αλλάζουμε την πολιτική μας στάση για μερικά ψηφαλάκια και δίνουμε την εκλογική μάχη λέγοντας αυτά που παλεύουμε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Είναι προκλητικό-υποκριτικό να λένε τέτοια ψέματα δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που κατεβάζει υποψήφιους δημάρχους  στελέχη της ΝΔ, έχει στα ψηφοδέλτιά του φασιστικά στοιχεία και παίζει ένα περίεργο  πολιτικό παιχνίδι με τη Χρυσή Αυγή για το δεύτερο γύρο. Επίσης πρέπει να μας απαντήσει κάτι απλό και να εξηγήσει το Μεσσηνιακό λαό εδώ: τι  στήριξε στο Α γύρο στους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης και τι στηρίζει στο Β γύρο στους 4 δήμους που δεν εξέλεξαν Δήμαρχο με τη πρώτη φορά. Ας μας απαντήσει συγκριμένα».