Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 19:43

Το Δημοτικό Συμβούλιο γυρίζει στο Δημαρχείο για να αποφύγει τους δημότες

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Στο Δημαρχείο της Καλαμάτας επιστρέφει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για τις συνεδριάσεις του, τις οποίες όμως θα μπορούν να παρακολουθούν μόνο μέχρι 20 δημότες, μόνο μέχρι 5 δημοσιογράφοι και κανένας εκλεγμένος πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας!...

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Στο Δημαρχείο της Καλαμάτας επιστρέφει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για τις συνεδριάσεις του, τις οποίες όμως θα μπορούν να παρακολουθούν μόνο μέχρι 20 δημότες, μόνο μέχρι 5 δημοσιογράφοι και κανένας εκλεγμένος πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας!...

Μάλιστα, για να διαμορφωθεί η αίθουσα προκειμένου να μπορούν να γίνουν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα σπαταληθεί ποσό 50.000 ευρώ και, κυρίως, θα γίνει «έξωση» των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από το γραφείο στο οποίο «φιλοξενούνται» εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Στη νέα αίθουσα δεν θα υπάρχουν θέσεις για τους προέδρους των χωριών, οι θέσεις για το κοινό θα είναι 20 και για τους δημοσιογράφους πέντε. Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνεδριάζει στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Κατά την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί προς έγκριση η μελέτη ανακαίνισης της παλιάς αίθουσας του Σώματος, στο Δημαρχείο.
Όπως σημειώνεται στην τεχνική έκθεση, «η ανακαίνιση περιλαμβάνει αφενός μεν την επέκταση του χώρου με την προσάρτηση του γραφείου όπου σήμερα στεγάζεται η μειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων αφετέρου δε στην αναδιάταξη της μεγάληα αίθουσας με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των εδράνων. Με τη νέα διάταξη, τα έδρανα αναπτύσσονται σε τρία επίπεδα σε σχήμα Π γύρω από το Προεδρείο, το οποίο με τη σειρά του τοποθετείται στη νότια πλευρά της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ανατολική πλευρά της αίθουσας, διατάσσονται τα έδρανα των δημοσιογράφων και στο χώρο του σημερινού γραφείου μειοψηφίας, οι θέσεις του κοινού.
Με την παραπάνω πρόταση η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπορεί να φιλοξενεί άνετα, πέραν των μελών του Δ.Σ., επιπλέον πέντε δημοσιογραφικές θέσεις και 20 περίπου θέσεις για το κοινό.
Για την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης απαιτούνται οι παρακάτω επιμέρους εργασίες και δαπάνες όπως:
Α) Οικοδομικές εργασίες για την ανακαίνιση της αίθουσας του Δ.Σ. Καλαμάτας ενδεικτικού προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (με ΦΠΑ).
Β) Προμήθεια νέων καθισμάτων ενδεικτικού προϋπολογισμού 10.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Γ) Προμήθεια και εγκατάσταση συμπληρωματικού εξοπλισμού στη μικροφωνική και μεγαφωνική εγκατάσταση και σύστημα προβολής εικόνας, ενδεικτικού προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (με ΦΠΑ)».
Στ.Μ.