Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 15:24

Άρχισε η ονοματολογία για τους αντιδήμαρχους της Καλαμάτας

Από τον προεκλογικό αγώνα του Παναγιώτη Νίκα Από τον προεκλογικό αγώνα του Παναγιώτη Νίκα

Ο ΝΙΚΑΣ ΕΔΩΣΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ… 
Αρχίζουν σιγά σιγά να αγωνιούν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Παναγιώτη Νίκα, που αναμένουν το δήμαρχο Καλαμάτας να επιλέξει τους αντιδήμαρχους, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Πάντως πριν από την Κυριακή, …

Ο ΝΙΚΑΣ ΕΔΩΣΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ… 
Αρχίζουν σιγά σιγά να αγωνιούν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Παναγιώτη Νίκα, που αναμένουν το δήμαρχο Καλαμάτας να επιλέξει τους αντιδήμαρχους, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Πάντως πριν από την Κυριακή, …

…και πριν την εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θεωρείται απίθανο να ανακοινώσει ο δήμαρχος τις επιλογές του. Ποτέ μέχρι τώρα ο δήμαρχος δεν έχει πράξει διαφορετικά.
Ο Παναγιώτης Νίκας έχει ήδη δώσει στους 25 δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του τα χαρτιά προκειμένου να γράψουν σε ποιες θέσεις επιθυμούν να αξιοποιηθούν. Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να εκφράσει επιθυμία για μία αντιδημαρχία, για μία θέση προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης και για μία θέση μέλους των Δημοτικών Επιτροπών και των διοικήσεων των δημοτικών επιχειρήσεων. Ο δήμαρχος θα έχει επίσης και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους συμβούλους του προκειμένου να ακούσει τις ιδέες τους για τομείς στους οποίους επιθυμούν να αξιοποιηθούν.
Κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους πάντως ούτε γνωρίζει τι πρόκειται να πράξει ο δήμαρχος ούτε και το σκεπτικό στο οποίο θα στηριχθεί για να επιλέξει τους συνεργάτες του.
Δεν μπορούν λοιπόν να γίνουν προβλέψεις, αν και όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Παναγιώτης Νίκας επέλεγε ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου παλιούς συνεργάτες του, ενώ στο σχήμα των αντιδημάρχων «μπέρδευε» παλιούς και νέους συμβούλους του.
Αν λοιπόν επιλέξει και πάλι για πρόεδρο κάποιον παλιό σύμβουλο, τότε έχει να κινηθεί μεταξύ του Παναγιώτη Καρατζέα, του Γιάννη Καμβυσίδη, του Ηλία Γυφτέα (έμπειρος από τις θητείες του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο), του Θανάση Ηλιόπουλου, του Γιώργου Καρβέλη, του Νίκου Μπασακίδη, του Ανδρέα Καραγιάννη.
Ο δήμαρχος συνηθίζει επίσης να δίνει θέση αντιδημάρχου σε εντελώς νέους συμβούλους, όπως είχε κάνει στην προηγούμενη θητεία με την Παναγιώτα Ντίντα. Τέτοιοι νέοι σύμβουλοι είναι ο χειρουργός Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο Δημήτρης Βεργόπουλος, ο Χάρης Βγενής, ο Ηλίας Κουτίβας.  
Σημειώνεται ότι η δημοτική ομάδα του Παναγιώτη Νίκα έχει ως εξής:
1. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
2. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
3. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
4. ΝΤΙΝΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
5. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6. ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
7. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
8. ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
9. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
10. ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
11. ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
12. ΒΓΕΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
13. ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
14. ΚΟΥΤΙΒΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
15. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
16. ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
17. ΚΑΡΑΤΖΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
18. ΚΑΜΒΥΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
19. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
20. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
21. ΜΠΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
22. ΓΥΦΤΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
23. ΦΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 
24. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ‑ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
25. ΛΙΑΠΠΑ ΧΡΥΣΗ (ΧΡΥΣΑ) ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ