Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 01:27

Πιο δυνατοί και αισιόδοξοι στο ΚΚΕ μετά την επιτυχία του φεστιβάλ της ΚΝΕ

Ο Δημήτρης Τζαβάρας Ο Δημήτρης Τζαβάρας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 
Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ήταν το πιο μαζικό και νεανικό από το ’90 και μετά. Αυτό σημειώνουν στον απολογισμό τους το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, που τονίζουν ότι τούτο τους δίνει δύναμη και αισιοδοξία «να γίνουμε ακόμη καλύτεροι στην προσπάθειά μας»…

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 
Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ήταν το πιο μαζικό και νεανικό από το ’90 και μετά. Αυτό σημειώνουν στον απολογισμό τους το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, που τονίζουν ότι τούτο τους δίνει δύναμη και αισιοδοξία «να γίνουμε ακόμη καλύτεροι στην προσπάθειά μας»…

Ο απολογισμός του Φεστιβάλ έχει ως εξής: «Το Σάββατο το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Μεσσηνία, στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας. Χιλιάδες κόσμου ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και αγκάλιασαν το Φεστιβάλ με τη συμμέτοχη να ξεπερνά κάθε προηγούμενο στο πιο μαζικό και νεανικό φεστιβάλ από το 90 και μετά. Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου το πάρκο γέμισε με  ανθρώπους κάθε ηλικίας που έσμιξαν στη γιορτή της ΚΝΕ. Η παρουσία νεολαίας και λαϊκών ανθρώπων  πέρα και  από το ΚΚΕ, μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στην προσπάθεια μας από εδώ και πέρα. Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που βοήθησαν από την προετοιμασία μέχρι και την λειτουργία του Φεστιβάλ, όλους τους ανθρώπους από άλλους χώρους,  επαγγελματίες και τα τοπικά ΜΜΕ που βοήθησαν στην καλύτερη διεξαγωγή  του. Τέλος να ευχαριστήσουμε τα τοπικά  μαθητικά  και αλλά συγκροτήματα που έπαιξαν στο Φεστιβάλ και θα επιδιώξουμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας μαζί τους.
. Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ είχε ως εξής:
Τη Παρασκευή 5/9
- Συναυλία από τα συγκροτήματα «bluejeans» και «bit».
- Αφιέρωμα στα 70χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον ΕΛΑΣ το Σεπτέμβρη του’44.Η εκδήλωση περιλάμβανε αφήγηση του χρονικού των νικηφόρων  μαχών που έδωσε ο ΕΛΑΣ  στη Μεσσηνία (Καλαμάτα, Μελιγάλας, Γαργαλιάνοι, Πύλος) με τους ντόπιους συνεργάτες των Γερμανών, τους ταγματασφαλίτες που με τη στήριξη των Άγγλων  μπήκαν μπροστά για να αντιστρέψουν το συσχετισμό δύναμης  και να σταθεροποιήσουν την εξουσία της αστικής τάξης πριν ακόμα πατήσει το πόδι της στην Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Παράθεση πηγών από συμμετέχοντες στα γεγονότα των ημέρων και προβολή αδημοσίευτου φωτογραφικού υλικού από το αρχείο του Χρ. Αλειφέρη. Η παρουσίαση έγινε από  μέλη της ΚΝΕ από τις οργανώσεις του ΤΕΙ.
 -Συναυλία με τους Μύρωνα Σρατή και Ησαία Ματιάμπα.
 Στο λαϊκό στέκι η βραδιά έκλεισε με την ορχήστρα «Σπονδές».
Το Σάββατο 6/9
-Συναυλία με τους «ροζ σκαμπό» και «kazoor».
- Πολιτική ομιλία με τον Δ.Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
-Μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έκλεισαν με λαϊκό γλέντι.
Στο χώρο του φεστιβάλ έχουν υπήρχαν επίσης εκθέσεις φωτογραφίας για τα 40χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό από τα Γ.Α.Κ Μεσσηνίας του Χρ.Αλειφέρη.
 Επιπλέον λειτουργούσε περίπτερο του ΚΕΘΕΑ.
Ξεχωριστή θέση είχε ο παιδότοπος όπου διασκέδασαν οι μικροί φίλοι του φεστιβάλ με ξεχωριστό πρόγραμμα που περιλάμβανε προβολή ταινιών, χειροτεχνίες και αφήγηση παραμυθιών».