Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 20:00

Βέβαιος ο Φώτης Κουβέλης για την «ολική επαναφορά» της ΔΗΜΑΡ

Χρήστος Μαχαίρας, Φώτης Κουβέλης, Μπάμπης Βακαλόπουλος και Δημήτρης Τροχάτος, στο "REX" της Καλαμάτας Χρήστος Μαχαίρας, Φώτης Κουβέλης, Μπάμπης Βακαλόπουλος και Δημήτρης Τροχάτος, στο "REX" της Καλαμάτας

ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ 2015 
Στην Καλαμάτα βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με στελέχη του κόμματος, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής συζήτησης της ΔΗΜΑΡ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα μίλησε για «ολική επαναφορά» της Δημοκρατικής Αριστεράς…

ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ 2015 
Στην Καλαμάτα βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με στελέχη του κόμματος, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής συζήτησης της ΔΗΜΑΡ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα μίλησε για «ολική επαναφορά» της Δημοκρατικής Αριστεράς…

…ενώ εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο του 2015, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν συγκεντρώσει τον αριθμό των 180 βουλευτών για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. Είπε ότι δεν βλέπει οι εκλογές να γίνονται νωρίτερα και μέχρι το τέλος του χρόνου, διότι η κυβέρνηση φοβάται το «Βατερλό», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά για την υπόθεση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και την κοινωνική κατάσταση με τους περισσότερους από 1.500.000 άνεργους.
Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης είπε «δεν με αφορά η προεδρολογία», η οποία, πρόσθεσε, προκαλεί κακό στην πολιτική ζωή του τόπου με μια ατέρμονη εκλογολογία.
Σε ό,τι αφορά το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 2 έως τις 5 Οκτώβρη, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια απόλυτα δημοκρατική διαδικασία, στην οποία η συλλογικότητα του κόμματος θα εκλέξει το νέο πρόεδρο, τα νέα ηγετικά όργανα και κυρίως θα καθορίσει την πολιτική του κόμματος και την πολιτική στρατηγική του.
Για το αν θα επανεκλεγεί πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι αν η συλλογικότητα του κόμματος αποφασίσει να είναι ο ίδιος ξανά πρόεδρος τότε θα είναι, τονίζοντας όμως ότι υποψηφιότητα μπορεί να θέσει όποιο μέλος το επιθυμεί.
Ακόμη ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ξεκινήσει το διάλογο για τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ο διάλογος αυτός είπε ότι γίνεται και με το ΣΥΡΙΖΑ, αν και επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα έχει «παγώσει» λόγω του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, ενώ για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι όσο υπογράφει, ως κόμμα της συγκυβέρνησης, την εφαρμογή μιας συντηρητικής πολιτικής τότε προφανώς και δεν είναι κόμμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Για το ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι το τελευταίο διάστημα έρχεται στις θέσεις της ΔΗΜΑΡ, ιδίως σε ό,τι αφορά τα θέματα της δανειακής σύμβασης, παράλληλα όμως σημείωσε ότι εξακολουθεί να έχει κάποιες δογματικές θέσεις.
Κατά τα άλλα, ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε, προκειμένου να ξεφύγει η χώρα από την κρίση, την περικοπή του δημοσίου χρέους, την επιμήκυνσή του, τη μείωση των επιτοκίων και την αμοιβαιοποίησή του με την έκδοση ομολόγων. Ακόμη είπε ότι η μεγάλη φοροδιαφυγή εξακολουθεί να μην ελέγχεται, αναφερόμενος ειδικότερα στις διάφορες λίστες με Έλληνες που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, στις υπεράκτιες εταιρείες κ.ά.
Τον Φώτη Κουβέλη συνοδεύουν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας, το στέλεχος Γιώργος Κωτσόβολος, ενώ στη συνέντευξη Τύπου περιβαλλόταν ακόμη από τον Μπάμπη Βακαλόπουλο, γραμματέα της ΔΗΜΑΡ στην Πελοπόννησο και τον Δημήτρη Τροχάτο, υπεύθυνο της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.
Στ.Μ.