Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 00:00

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Από το περσινό Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας Από το περσινό Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο 3ο Αντιφασιστικό και Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Πάρκο του Λιμενικού, καλεί η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, ώστε να στείλουν μαζικά το μήνυμα ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, τη ξενοφοβία και το φασισμό…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο 3ο Αντιφασιστικό και Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Πάρκο του Λιμενικού, καλεί η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, ώστε να στείλουν μαζικά το μήνυμα ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, τη ξενοφοβία και το φασισμό…

Ειδικότερα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στο κάλεσμά της: Η Ν.Ε. Μεσσηνίας  του ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε δημοκρατικό πολίτη να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις του 3ου αντιφασιστικού, αντιρατσιστικού φεστιβάλ Καλαμάτας που διοργανώνουν η Αντιφασιστική Κίνηση, σωματεία και μαζικοί φορείς του νομού, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Οκτωβρίου 2014, στο πάρκο του Λιμενικού. Να στείλουν μαζικά το μήνυμα ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασισμό.
Οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν έχουν θέση στις πόλεις και τις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία μας.
Η φασιστική δράση της Χ.Α. είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της κρατικής βίας και καταστολής, στην προσπάθεια να συντριβεί κάθε λαϊκή αντίσταση, ώστε να εφαρμοστούν απρόσκοπτα οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.
Είναι πια κοινό μυστικό οι διασυνδέσεις της Χ.Α. με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του Κράτους, όπως και οι αγαστές σχέσεις που διατηρεί με ποικίλα επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα, ενώ είναι προφανείς οι "υπόγειες διαδρομές" ανάμεσα στη Χ.Α. και το άμεσο περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού (όπως π.χ. καταδείχτηκε και μέσα από τις συνομιλίες Μπαλτάκου-Κασιδιάρη).
Ο όψιμος "αντιφασισμός" της κυβέρνησης, που εδράζεται στη διάτρητη θεωρία των "δύο άκρων", δεν είναι παρά σκέτη υποκρισία.
Ο φασισμός, που επί χρόνια εκκολάφτηκε στα υπόγεια της περιβόητης "δεξιάς πολυκατοικίας", και πρόβαλε απειλητικός πάνω στα κοινωνικά ερείπια που αφήνουν πίσω τους οι μνημονιακές πολιτικές, θα ηττηθεί μαζί με τις αιτίες που τον γέννησαν.
Η πάλη ενάντια στη φασιστική απειλή είναι μια πάλη κατ' εξοχήν πολιτική. Είναι αγώνας για την αποκατάσταση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην ανέχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
Με εργαλείο την αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις, τον πολιτισμό και τις αξίες του αντιφασιστικού κινήματος, καλούμε όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες να συγκροτήσουν ένα ευρύ και αγωνιστικό μέτωπο αντιπαράθεσης με το πιο σκοταδιστικό τερατούργημα που γέννησε ποτέ η ιστορία».