Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 00:00

Τι διεκδικούν οι ασφαλισμένοι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ στη Μεσσηνία

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
Με νομικά μέσα θα κινηθούν οι ασφαλισμένοι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ προκειμένου να αμυνθούν στην «ανάλγητη πολιτική» του Ταμείου. Ζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, διαγραφή των οφειλών για τον κλάδο υγείας για όσο διάστημα δεν τους παρείχε το Ταμείο τις αντίστοιχες υπηρεσίες, απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της «κλοπής» των χρημάτων του Ταμείου…

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
Με νομικά μέσα θα κινηθούν οι ασφαλισμένοι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ προκειμένου να αμυνθούν στην «ανάλγητη πολιτική» του Ταμείου. Ζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, διαγραφή των οφειλών για τον κλάδο υγείας για όσο διάστημα δεν τους παρείχε το Ταμείο τις αντίστοιχες υπηρεσίες, απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της «κλοπής» των χρημάτων του Ταμείου…

Ο Σύλλογος Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας πραγματοποίησε ανοιχτή γενική συνέλευση, όπου έγινε η περιγραφή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί για τους ελεύθερους επαγγελματίες, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες και ο σχεδιασμός για τη διεκδίκηση όσων δικαιούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ ακολούθησε η εγγραφή μελών στο Σύλλογο. 
Σε σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνονται τα εξής: «Την προηγούμενη Κυριακή 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας στην αίθουσα του παλαιού Επιμελητηρίου που μας παραχωρήθηκε για αυτό το σκοπό από τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου. Είχαν προσκληθεί όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες του Νομού μας που ταλαιπωρούνται από την ανάλγητη πολιτική του ΟΑΕΕ. Τον Εμπορικό Σύλλογο εκπροσώπησε η κα Ψηλάκη και την Ομοσπονδία ΕΒΕ ο κ. Βασιλόπουλος.
Η παρουσίαση των θέσεων του Συλλόγου μας έγινε από την Πρόεδρο κα Π. Χανδρινού η οποία περιέγραψε την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Μεσσηνίας. Τόνισε ότι σκοπεύουμε να αμυνθούμε με νομικά μέσα απέναντι στον ΟΑΕΕ που μας στερεί την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την ίδια στιγμή που προχωρά σε κατασχέσεις των περιουσιακών μας στοιχείων. Αναφέρθηκε δε διεξοδικά στις θέσεις του Συλλόγου μας:
1.                  Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς περιορισμούς.
2.                  Να διαγραφούν οι οφειλές από τον κλάδο υγείας για το διάστημα που δεν μας παρασχέθηκαν υπηρεσίες υγείας καθώς και οι τόκοι αυτών.
3.                  Οι τόκοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να μην είναι τοκογλυφικοί.
4.                  Να διαμορφωθούν οι εισφορές στο Ταμείο μας βάσει του εισοδήματός μας αναδρομικά από το 2009 που άρχισε η κρίση.
5.                  Να γίνει οικονομικός έλεγχος για να αποδοθούν ποινικές και αστικές ευθύνες στους υπαίτιους της κλοπής των χρημάτων μας από το Ταμείο μας (μέσω τοξικών, δομημένων & PSI).
6.                  Να σταματήσει το ΚΕΑΟ κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης από τους ασφαλισμένους.
Τέλος ζήτησε τόσο από την εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου κα Ψηλάκη όσο και από τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας κ. Βασιλόπουλο να υποστηρίξουν τα δίκαια, συνταγματικά, ανθρώπινα δικαιώματά μας.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν η κα Μ. Τούμπανου, Γραμματέας του Συλλόγου, και ο κ. Γ. Μάραντος, Ταμίας του Συλλόγου, που περιέγραψαν τις νομικές ενέργειες που σκοπεύει να πραγματοποιήσει ο Σύλλογός μας στο άμεσο μέλλον.
Ακολούθως μίλησε ο κ. Ι. Μαγγανάς που περιέγραψε την οικτρή σημερινή κατάσταση του ΟΑΕΕ εξαιτίας των παράνομων καθεστωτικών αποφάσεων και πρακτικών. Εξήγησε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε δουλέψει σκληρά και κανείς δεν μας έχει χαρίσει οτιδήποτε. Αντιθέτως αλλεπάλληλες “κυβερνήσεις” έχουν κλέψει τα αποθεματικά του Ταμείου μας χρησιμοποιώντας είτε τα “δομημένα” ομόλογα είτε το διαβόητο PSI (κούρεμα των ομολόγων).
Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους ελεύθερους επαγγελματίες να διατυπώνουν τις ερωτήσεις τους και να δέχονται τις απαντήσεις του προεδρείου. Τη συζήτηση συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κα Τασία Μπάκα. Στο τέλος της συνέλευσης έγινε εγγραφή νέων μελών και μοιράστηκαν αφίσες του Συλλόγου».