Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 00:00

Ομόφωνη απόφαση για 48ωρη απεργία στη ΔΕΥΑΚ

Ομόφωνη απόφαση για 48ωρη απεργία στη ΔΕΥΑΚ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 
«Τη ΔΕΥΑΚ την χτίσαμε όλοι εμείς που μπήκαμε παιδιά και γεράσαμε μαζί της. Είναι κομμάτι από την Ζωή μας. Με το μισθό μας ζήσαμε εμείς και οι οικογένειές μας, σπουδάσαμε τα παιδιά μας. Έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη. Κάναμε και κάνουμε το καθήκον μας»…

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 
«Τη ΔΕΥΑΚ την χτίσαμε όλοι εμείς που μπήκαμε παιδιά και γεράσαμε μαζί της. Είναι κομμάτι από την Ζωή μας. Με το μισθό μας ζήσαμε εμείς και οι οικογένειές μας, σπουδάσαμε τα παιδιά μας. Έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη. Κάναμε και κάνουμε το καθήκον μας»…

αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Σωματείου της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, η Γενική Συνέλευση του οποίου αποφάσισε ομόφωνα να κατέβει σε 48ωρη απεργία στις 26 και 27 Νοέμβρη.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής:
«Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου, αποφάσισε ομόφωνα να κατεβεί σε 48ωρη Απεργία για τις 26 και 27 Νοέμβρη 2014.
Εμείς στη ΔΕΥΑΚ δεν τρέφουμε αυταπάτες.
Όλα κινούνται στην πολιτική εφαρμογής των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και του νερού.
Για την κατοχύρωση της δουλειάς μας αλλά και για την αξιοπρέπειά μας, καλούμαστε να αγωνιστούμε για τη στελέχωση των υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες, που απαιτεί ο Καλλικρατικός Δήμος πριν να είναι αργά.
Όλοι μας καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και μάλιστα με απλήρωτη εργασία, για να κρατηθούν οι υπηρεσίες σε υψηλό επίπεδο.
Πολλές φορές για να μην υπάρξει πρόβλημα, με φιλότιμο και ευθύνη δεν παίρνουμε άδεια αφού δεν γίνεται, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Υπάρχουν εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ που κουβαλούν άδειες ετών και δεν μπορούν να τις πάρουν.
Τη ΔΕΥΑΚ την χτίσαμε όλοι εμείς που μπήκαμε παιδιά και γεράσαμε μαζί της. Είναι κομμάτι από την Ζωή μας. Με το μισθό μας ζήσαμε εμείς και οι οικογένειές μας, σπουδάσαμε τα παιδιά μας.
Έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη. Κάναμε και κάνουμε το καθήκον μας με το παραπάνω.
Δεν διαπραγματευτήκαμε το μισθό μας με καμία συνδιαλλαγή. Υπερασπιστήκαμε τους εργαζόμενους καταψηφίζοντας τους προϋπολογισμούς τους και τις τιμολογιακές πολιτικές τους. Ό,τι κατακτήσαμε, το κατακτήσαμε με αγώνα τίμιο και με διαφάνεια.
Κατά καιρούς μας έγιναν προτάσεις, οι οποίες θα μας απαξίωναν και τις απορρίψαμε. Όπως μειωμένο τιμολόγιο για τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΚ. Είμαστε υπερήφανοι που δεν το δεχτήκαμε. Δεν δεχτήκαμε ούτε ένα επίδομα, που θα μας απαξίωνε. Είμαστε ταξικό Σωματείο και έτσι θα παραμείνουμε.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να βλέπουμε την υπηρεσία να απαξιώνεται και να ξεπουλιέται.
Θα δώσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι όπως εμείς ξέρουμε μέχρι τέλους.
Το τελευταίο διάστημα όλο πληθαίνουν οι δημοσιεύσεις περί κλεισίματος των ΔΕΥΑ και παραχώρησής τους στην ΕΥΑΔΑΠ ΑΕ. Παρακολουθούμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.
Δεν περιμένουμε αναγνώριση από κανέναν, απ’ αυτούς που μας διοικούν. Κανένας Δήμαρχος, κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να μας σώσει. Το παράδειγμα των σχολικών φυλάκων είναι χαρακτηριστικό. Μεγάλα λόγια για συμπαράσταση για επικοινωνιακούς λόγους. Όταν όμως, σα Δήμαρχος, ήρθε η στιγμή να πάρει την ευθύνη της έμπρακτης συμπαράστασης προς τους απολυμένους εργαζόμενους, τότε έκανε έφεση στην δικαστική απόφαση, που δικαίωνε τους απολυμένους αγνοώντας ακόμα και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η ιστορία είναι αμείλικτη και μας διδάσκει ότι δεν μπορεί να στηρίζεσαι σε αυτούς που σε διοικούν και υλοποιούν τις αποφάσεις της κεντρικής Διοίκησης, στα πλαίσια των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κεφαλαίου. Αυτοί δεν είναι σύμμαχοι μας, είναι αντίπαλοί μας. Πιστεύουμε στην δύναμη μας. Μόνο ο ενωμένος αλληλέγγυος αγώνας φέρνει αποτέλεσμα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους εμποδίσουμε να εφαρμόσουν τα σχέδια τους.
Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην απαξίωση. Να βάλουμε ένα τέλος στην κατηφόρα.
Τελευταία κι ύστερα από πίεση του Σωματείου, η υπηρεσία κατέγραψε τις ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Για την συντήρηση - λειτουργία των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ, για συνδέσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης, καθώς και για την εικοσιτετράωρη λειτουργία του Βιολογικού οι ανάγκες ανέρχονται σε 34 άτομα (25 άτομα εργατοτεχνικό προσωπικό και 9 άτομα Διοικητικό-οικονομικό προσωπικό).

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/11/2014 και ώρα 10 π.μ. συνάντηση στα Κεντρικά Γραφεία και πορεία ενημέρωσης προς τους συνδημότες μας

ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ».