Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Ο Δήμος μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα για την υγεία και πρόνοια

Κώστας Γεωργακίλας, Μανώλης Μάκαρης, Δημήτρης Φαββατάς, Παναγιώτης Γιαννόπουλος Κώστας Γεωργακίλας, Μανώλης Μάκαρης, Δημήτρης Φαββατάς, Παναγιώτης Γιαννόπουλος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ 
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας επιβάλλει στο Δήμο Καλαμάτας να εντείνει πολύ περισσότερο την υποστήριξή του μέσω του Δημοτικού Ιατρείου και του Δημοτικού Φαρμακείου, τόνισε ο Μανώλης Μάκαρης, που το πρωί, μαζί με αντιπροσωπεία του συνδυασμού του,…

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ 
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας επιβάλλει στο Δήμο Καλαμάτας να εντείνει πολύ περισσότερο την υποστήριξή του μέσω του Δημοτικού Ιατρείου και του Δημοτικού Φαρμακείου, τόνισε ο Μανώλης Μάκαρης, που το πρωί, μαζί με αντιπροσωπεία του συνδυασμού του,…

…επισκέφθηκαν τις δύο αυτές δομές.
Ο Μανώλης Μάκαρης με τους δημοτικούς του συμβούλους Σταμάτη Μπεχράκη, Δημήτρη Φαββατά, Κώστα Γεωργακίλα και άλλα μέλη του συνδυασμού του, ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημοτικού Ιατρείου και του Δημοτικού Φαρμακείου από τον αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Τόσο ο Μανώλης Μάκαρης όσο και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, που είναι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, τόνισαν ότι ο χώρος της υγείας και της πρόνοιας δεν προσφέρεται για κομματικές και παραταξιακές αντιπαραθέσεις και αντίθετα έδειξαν διάθεση συνεργασίας για την ενίσχυση της κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου. Μάλιστα ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ευχαρίστησε το συνδυασμό του Μανώλη Μάκαρη για τη διάθεση υποστήριξης των κοινωνικών δομών, ενώ εκείνος διαβεβαίωσε για την παροχή αυτής της υποστήριξης.
Ωστόσο ο Μανώλης Μάκαρης εξέφρασε τη αντίθεσή του με την άποψη που διατυπώνει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ότι η υγεία και η πρόνοια είναι κρατική ευθύνη και ότι η παρέμβαση των Δήμων πρέπει να είναι μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια, να μην απαλλάσσουν δηλαδή το κράτος από την ευθύνη του αυτή.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι σε άλλους Δήμους η κοινωνική παρέμβαση είναι πολύ πιο ουσιαστική, με πολλούς γιατρούς, φαρμακοποιούς και διάφορες δομές.
Για παράδειγμα ο Μανώλης Μάκαρης σημείωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να ενταχθεί σε πρόγραμμα Κέντρων Πρόληψης Υγείας, στο οποίο συμμετέχουν πολλοί άλλοι Δήμοι της χώρας. Πρόσθεσε ότι τα Κέντρα αυτά σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά σε ιδιώτες ιατρούς.
Σε ό,τι αφορά τη σχέση του Κοινωνικού Ιατρείου και του Δημοτικού Ιατρείου, ρωτήσαμε τον κ. Γιαννόπουλο αν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους και η απάντησή του ήταν ότι τώρα όχι μόνο δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά αντίθετα, ύστερα και από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου, συμφωνήθηκε να ενταθεί η συνεργασία των δύο δομών, προς όφελος του κόσμου που χρειάζεται την υποστήριξή τους.
Ωστόσο από την πλευρά του Μανώλη Μάκαρη εκφράστηκε η άποψη ότι η δημοτική αρχή κράτησε ανταγωνιστική στάση απέναντι στο Κοινωνικό Ιατρείο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δημοτική αρχή ό,τι δεν ελέγχει αρνείται να το υποστηρίξει.
Στο Δημοτικό Ιατρείο υπηρετεί ένας γιατρός και καθημερινά παρέχονται υπηρεσίες σε πέντε με δέκα άτομα. Στο Δημοτικό Φαρμακείο υπηρετούν 2 φαρμακοποιοί και τα υποστηριζόμενα άτομα ανέρχονται σε 220 περίπου.
Στ.Μ.