Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Ο Δήμος καταργεί τον Σύνδεσμο στον οποίο χρωστάει πάνω από 1.000.000 ευρώ

Το αντλιοστάσιο του Συνδέσμου Ύδρευσης στο Πήδημα Το αντλιοστάσιο του Συνδέσμου Ύδρευσης στο Πήδημα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Την κατάργηση του Νομικού Προσώπου στο οποίο ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει άνω του 1.000.000 ευρώ, του Συνδέσμου Ύδρευσης, επιδιώκει η δημοτική αρχή…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Την κατάργηση του Νομικού Προσώπου στο οποίο ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει άνω του 1.000.000 ευρώ, του Συνδέσμου Ύδρευσης, επιδιώκει η δημοτική αρχή…

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, «στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα περιληφθεί και η διάλυση του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας». 
Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι σε τίνος ιδιοκτησία θα περιέλθει η περιουσία του Συνδέσμου και πώς θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται και να υδροδοτούνται η περιοχή της Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης και μέρος της πόλης της Μεσσήνης, που παίρνουν νερό από τον Σύνδεσμο και από το δίκτυό του.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το νόμο, για τη διάλυση του Συνδέσμου απαιτείται απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου με την πλειοψηφία των 2/3.
Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε επίσης ότι για τη διάλυση του Συνδέσμου «θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στην οποία καλούνται να μετάσχουν εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης, οι Πρόεδροι της ΔΕΥΑΚ και της ΔΕΥΑΜ, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθούν σε εφαρμογή όσων διαλαμβάνονται σε έγγραφο που έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας από το Υπουργείο Εσωτερικών - Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».