Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 13:25

Οι θέσεις και οι υποψήφιοι των Πράσινων - Δημοκρατική Αριστερά

Δημήτρης Τροχάτος, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Ευαγγελία Ράλλη, Μπάμπης Βακαλόπουλος, Χαρίκλεια Αργυροπούλου και Νίκος Τσαπόγας Δημήτρης Τροχάτος, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Ευαγγελία Ράλλη, Μπάμπης Βακαλόπουλος, Χαρίκλεια Αργυροπούλου και Νίκος Τσαπόγας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Το συνεργατικό πολιτικό σχήμα των Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκπροσωπεί την αριστερά που βλέπει την πρόοδο της κοινωνίας μέσα από την Ευρώπη αλλά και την ανάπτυξη του τόπου με τις προτάσεις της πολιτικής οικολογίας, τονίστηκε σήμερα, κατά την παρουσίαση των επτά υποψηφίων βουλευτών του σχήματος στη Μεσσηνία…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Το συνεργατικό πολιτικό σχήμα των Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκπροσωπεί την αριστερά που βλέπει την πρόοδο της κοινωνίας μέσα από την Ευρώπη αλλά και την ανάπτυξη του τόπου με τις προτάσεις της πολιτικής οικολογίας, τονίστηκε σήμερα, κατά την παρουσίαση των επτά υποψηφίων βουλευτών του σχήματος στη Μεσσηνία…

Η παρουσίαση έγινε στο μεζεδοπωλείο «Κατελάνος», στην Παραλία της Καλαμάτας, από τον υποψήφιο βουλευτή, Μπάμπη Βακαλόπουλο, που είναι ιδρυτικό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο κ. Βακαλόπουλος μίλησε για τη συνεργασία των Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζοντας ότι η πολιτική οικολογία θα έπρεπε να βρίσκεται στον πυρήνα της ιδεολογίας της αριστεράς, επικαλέστηκε σχετικά και τον αείμνηστο Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ωστόσο σχολίασε ότι τα τελευταία χρόνια τα κόμματα της αριστεράς μιλούσαν για την πολιτική οικολογία περισσότερο για να κερδίζουν ψήφους και όχι τόσο επειδή πίστευαν σε αυτή.
Επίσης ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων δεν είναι περιστασιακή για τις εκλογές της 25ης Γενάρη αλλά θα είναι μόνιμη και ουσιαστική.
Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει αγωνιστική διάθεση ώστε το σχήμα να επιτύχει την είσοδό του στη Βουλή, ενώ αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά υπογράμμισε ότι τα τρία χρόνια που πέρασαν ήταν ένας φορέας πολιτικής φερεγγυότητας, στον οποίο ουσιαστικά οφείλεται η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιπλέον, ο Μπάμπης Βακαλόπουλος τόνισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και των πολιτών να επικρατήσει η θεωρία της χαμένης ψήφου, να κυριαρχήσει ο διπολισμός, ενώ αντίθετα σημείωσε ότι είναι αναγκαιότητα οι κυβερνήσεις συνεργασίας.
Από τους Πράσινους μίλησε η Ευαγγελία Ράλλη, επίσης υποψήφια βουλευτής του σχήματος στη Μεσσηνία. Αρχικά αναφέρθηκε στα γεγονότα του Παρισιού, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της. Η Ευαγγελία Ράλλη έχει ζήσει στο Παρίσι και είπε πως γνώριζε προσωπικά ορισμένους από τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν.
Η υποψήφια βουλευτής που προέρχεται από τους Πράσινους υπογράμμισε ότι η Πολιτική Οικολογία έχει τις λύσεις για την ανάπτυξη του τόπου, με αειφορία, με κοινωνική ευαισθησία και με σεβασμό στις επόμενες γενιές. Αναφέρθηκε σε σοβαρά οικολογικά προβλήματα ή οικολογικές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως το ζήτημα των σκουπιδιών, το ζήτημα της ποιότητας του νερού, το θέμα της άντλησης πετρελαίου στην σεισμογενή περιοχή του Ιονίου.
Ακόμη η Ευαγγελία Ράλλη μίλησε θετικά για το ρόλο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να αλλάξουν πολιτικά τα πράγματα, ότι δεν μπορούν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που έφεραν τη χώρα και την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση, να δώσουν λύσεις. Τάχθηκε λοιπόν υπέρ της ανάληψης των ευθυνών της χώρας από την αριστερά, τονίζοντας όμως ότι στη διαχείριση αυτών των ευθυνών πρέπει να συμμετέχουν και δυνάμεις όπως οι Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά, που είναι πολιτικοί φορείς διασφάλισης της συμμετοχής της χώρας στην Ευρώπη και της σταθερότητας.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές του σχήματος είναι η Χαρίκλεια Αργυροπούλου, από την Καλαμάτα, που προέρχεται από το ΚΚΕ Εσωτερικού και είναι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ. Η Άννα Κούγια, που εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο Δημήτρης Τροχάτος, που προέρχεται από τη Δημοκρατική Αριστερά και είναι αντιπρόσωπος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Πελοπόννησο. Ο Νίκος Τσαπόγας, που είναι εργολάβος δημοσίων έργων, βιοκαλλιεργητής και κατάγεται από την Ίκλαινα της Πυλίας. Ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, που είναι νοσηλευτής στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και κατάγεται από το Μηλιώτη της Πυλίας.
Στ.Μ.