Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 15:23

Προσοχή: Την Κυριακή πολλοί δεν θα ψηφίσουμε εκεί που ψηφίσαμε το Μάη

Προσοχή: Την Κυριακή πολλοί δεν θα ψηφίσουμε εκεί που ψηφίσαμε το Μάη

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 
Ψάξτε από τώρα να βρείτε πού ψηφίζετε την Κυριακή, γιατί έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας, σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Μάη…

Τα εκλογικά τμήματα σε αυτές τις εκλογές είναι λιγότερα από όσα ήταν το Μάη. Ο λόγος είναι ότι το Μάη στήθηκαν τρεις κάλπες, δηλαδή κάθε ψηφοφόρος ψήφισε τρεις φορές και για να μην φρακάρουν τα εκλογικά τμήματα ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε καθένα από αυτά ήταν μειωμένος. Έτσι λοιπόν χρειάστηκε να αυξηθεί ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων. Στις εκλογές της Κυριακής όμως, που θα λειτουργεί μόνο μία κάλπη, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει μειωμένος ο αριθμός των εγγεγραμμένων κάθε εκλογικού τμήματος και έτσι μειώθηκε και πάλι ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων.
Για να μην ψάχνονται λοιπόν οι εκλογείς την Κυριακή, καλό είναι να βρουν από τώρα πού ψηφίζουν. Αυτό μπορούν να κάνουν είτε μέσω του διαδικτύου είτε από τη σχετική απόφαση της αντιπεριφερειάρχη, Ελένης Αλειφέρη, που την έχουμε ενθέσει στο κείμενό μας. 
Στ.Μ.