Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 21:07

Αισιόδοξος για το μέλλον της Καλαμάτας ο Παναγιώτης Νίκας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ 
Αισιόδοξη για το μέλλον της Καλαμάτας, ήταν η ομιλία του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, κατά το γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος στους επίσημους προσκεκλημένους του για τον εορτασμό της Παναγίας Υπαπαντής…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ 
Αισιόδοξη για το μέλλον της Καλαμάτας, ήταν η ομιλία του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, κατά το γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος στους επίσημους προσκεκλημένους του για τον εορτασμό της Παναγίας Υπαπαντής…

Ο δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η μεγάλη κρίση δεν θα παρεμποδίσει την ελπίδα για την πρόοδο της περιοχής μας, με αιχμή τον τουρισμό».
Όπως τόνισε, η Καλαμάτα διαθέτει πλέον τα εργαλεία που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αυτοκινητόδρομο, το αεροδρόμιο, το οποίο τόνισε ότι είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, το ΤΕΙ, το Πανεπιστήμιο, την τουριστική υποδομή της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι η τοπική οικονομία αποκτάει δυναμισμό, με δεκάδες επιχειρήσεις που εξάγουν τα προϊόντα τους και με τα ρεκόρ αφίξεων τουριστών.
Σε ό,τι αφορά τις υποδομές που πρέπει να ολοκληρωθούν, ο Παναγιώτης Νίκας μίλησε για την περιμετρική της Καλαμάτας, για τον άξονα Καλαμάτας - Ριζόμυλου, για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Καλαμάτας αλλά και για τη γενικότερη αναβάθμιση του λιμανιού.
Επίσης ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η Καλαμάτα είναι η πόλη του πολιτισμού και πως ο μεγάλος της στόχος είναι να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Μίλησε επίσης για τον εθελοντισμό που τόνισε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας.
Κλείνοντας πάντως υπογράμμισε ότι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξη μιας περιοχής είναι η ενότητα και η συνεργασία και διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του Δήμου υπάρχει η καλύτερη διάθεση για συνεργασία και με την κυβέρνηση και με την περιφέρεια αλλά και με την εκκλησία, το ρόλο της οποίας, όπως και του ίδιου του Μητροπολίτη, εκθείασε.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε το κράτος να λειτουργεί για τις ανάγκες του λαού και όχι για κομματικές και πελατειακές εξυπηρετήσεις. Σημείωσε δε ότι για τη Μεσσηνία πρώτος στόχος είναι η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, όχι με δανεικά αλλά αξιοποιώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν. Επεσήμανε ότι ως ευρωβουλευτής είχε εξαιρετική συνεργασία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Θανάση Πετράκο, για την προώθηση σειράς θεμάτων, που αποτελούν στόχους της νέας κυβέρνησης, όπως η επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα, στο ελαιόλαδο, σε όλο το Νομό, η υποστήριξη της ελιάς Καλαμάτας, η υποστήριξη της μαύρης σταφίδας κ.ά.
Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε τις δεσμεύσεις που έδωσε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο κλειστό της παραλίας, ότι δηλαδή στόχος είναι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού και του Μορέα, η κατασκευή της περιμετρικής και του Καλό Νερό - Τσακώνα, η επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, η αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας.
Στ.Μ.