Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 21:59

Δεν καρκινοβατεί η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο Ε. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ 
Θίχτηκε ο επικεφαλής της προσπάθειας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Έκτωρ Τσατσούλης και απάντησε σε υψηλούς τόνους σε αναφορές που έγιναν από την αντιπολίτευση, ότι η υπόθεση αυτή καρκινοβατεί. «Εμείς κάνουμε δουλειά ουσίας και όχι για το θεαθήναι», τόνισε και προειδοποίησε για μεγάλες εκπλήξεις…

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο Ε. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ 
Θίχτηκε ο επικεφαλής της προσπάθειας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Έκτωρ Τσατσούλης και απάντησε σε υψηλούς τόνους σε αναφορές που έγιναν από την αντιπολίτευση, ότι η υπόθεση αυτή καρκινοβατεί. «Εμείς κάνουμε δουλειά ουσίας και όχι για το θεαθήναι», τόνισε και προειδοποίησε για μεγάλες εκπλήξεις…

Το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή η χορηγία 76.000 ευρώ, για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, από την εταιρία ΤΕΜΕΣ, του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.
Όπως σημείωσε ο κ. Τσατσούλης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας, επειδή οι διαδικασίες του δημοσίου, προκειμένου να προσληφθούν τα στελέχη που θα εργαστούν για την ετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας, είναι χρονοβόρες και δεν οδηγούν εγγυημένα στις καλύτερες επιλογές, αποφασίστηκε να παρακαμφθούν. Ειδικότερα, αποφασίστηκε να επιλέξει το Γραφείο Υποψηφιότητας τα στελέχη αυτά, αλλά η πληρωμή τους θα γίνει απευθείας από την ΤΕΜΕΣ και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, ώστε να μη χαθεί χρόνος σε διαγωνισμούς, που μάλιστα είχαν απαγορευτεί για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, λόγω των εκλογών.
Στο πλαίσιο αυτό ο Έκτωρ Τσατσούλης σημείωσε ότι επελέγη και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Γραφείου Υποψηφιότητας, η Έλενα Πέγκα, που έχει μεν ξεκινήσει να εργάζεται αλλά δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβασή της.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάστηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Γραφείου Υποψηφιότητας, τον οποίο έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Διευκρίνισε δε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, η επιλογή της καλλιτεχνικής διευθύντριας έπρεπε να γίνει από την Επιτροπή Προγράμματος. Τόνισε λοιπόν ο Σταμάτης Μπεχράκης ότι θα έπρεπε πρώτα να τροποποιηθεί ο κανονισμός και μετά να γίνει η διαδικασία που έγινε για την επιλογή της Έλενας Πέγκα, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να παραβιάζονται αυτά που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι θεσμικές λειτουργίες.
Επιπλέον ο Σταμάτης Μπεχράκης σημείωσε ότι τεκμηριώνεται η άποψη του συνδυασμού του για σοβαρές καθυστερήσεις και ακόμη σημείωσε ότι η εντύπωση στον κόσμο είναι ότι η υπόθεση αυτή «καρκινοβατεί» ή προχωράει με «αναιμικό τρόπο», ενώ σε άλλες υποψήφιες πόλεις, όπως στην Τρίπολη, φαίνεται να έχουν γίνει μεγαλύτερα βήματα.
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Έκτωρ Τσατσούλης, που τόνισε ότι με τέτοιες αναφορές προσβάλλεται η επαγγελματική του αξία και η προσωπικότητά του. Επιπροσθέτως υποστήριξε ότι αυτά που κάνουν άλλες περιοχές, όπως η Τρίπολη, είναι περισσότερο για το θεαθήναι και δεν αφορούν τόσο την ουσία. Χρησιμοποίησε μάλιστα και τη λέξη «φιοριτούρες».
Σε ό,τι αφορά την επιλογή της Έλενας Πέγκα, ο Έκτωρ Τσατσούλης σημείωσε ότι της επιλογής της προηγήθηκε αναζήτηση που κράτησε τέσσερις μήνες και μάλιστα ζητήθηκε η συνεργασία σημαντικών προσώπων του πολιτισμού, τόσο στην Καλαμάτα όσο και στην Αθήνα για την επιλογή του πιο άξιου προσώπου.
Τέλος, ο Έκτωρ Τσατσούλης επέμεινε ότι γίνεται δουλειά ουσίας από το Γραφείο Υποψηφιότητας ενώ αποχωρώντας προειδοποίησε ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις, σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα δηλώνουν ότι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.
Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Νιάρχος, επανέλαβε τη θέση της παράταξής του ενάντια στο θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ο οποίος τόνισε ότι πλασάρει τον πολιτισμό σαν εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό που θα έπρεπε να είναι.
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας», Μιχάλης Αντωνόπουλος, σημείωσε από την πλευρά του ότι υπάρχει ένα έλλειμμα επικοινωνίας και ενημέρωσης για τα θέματα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και ακόμη υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή έχει αφήσει τον Έκτορα Τσατσούλη να βγάζει μόνος του το φίδι από την τρύπα χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος για τα όποια προβλήματα.
Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, τόνισε ότι ο Έκτωρ Τσατσούλης έχει την αμέριστη στήριξη του Δήμου, ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση σχολίασε ότι δεν μπορεί από τη μια να κάνει αναφορές για καθυστερήσεις αλλά από την άλλη να υψώνει εμπόδια σε κάθε βήμα που πάει να γίνει.
Ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε από την πλευρά του ότι η δουλειά της Φάρις και του Δήμου είναι να βρίσκει τρόπους ώστε να γίνονται γρήγορα και νόμιμα όσα ζητάει ο Έκτωρ Τσατσούλης.
Στ.Μ.