Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 11:15

Αδιαχώρητο στην Κεντρική Αγορά για τα σαρακοστιανά ψώνια

ΤΟ ΠΡΩΙ 
Το αδιαχώρητο επικρατούσε, κατά διαστήματα, το πρωί στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, όπου Καλαματιανοί, κάτοικοι των γύρω χωριών αλλά και επισκέπτες βγήκαν για τα σαρακοστιανά ψώνια ή και για βόλτα σε αυτό το γραφικό, γεμάτο ζωή και χρώμα σημείο της πόλης… 
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΤΟ ΠΡΩΙ 
Το αδιαχώρητο επικρατούσε, κατά διαστήματα, το πρωί στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, όπου Καλαματιανοί, κάτοικοι των γύρω χωριών αλλά και επισκέπτες βγήκαν για τα σαρακοστιανά ψώνια ή και για βόλτα σε αυτό το γραφικό, γεμάτο ζωή και χρώμα σημείο της πόλης…

Πάντως, οι παραγωγοί και οι καταστηματάρχες δεν έδειχναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, καθώς για μια ακόμη φορά διαπίστωσαν ότι η αγοραστική κίνηση είναι πεσμένη. Όπως τόνισαν οι ίδιοι στην «Kalamata Journal», οι τιμές των σαρακοστιανών είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι ή και λίγο μειωμένες σε κάποια προϊόντα, η ποιότητα είναι άριστη, ενώ υπάρχει επάρκεια όλων των αγαθών. Αυξημένες είναι οι τιμές στα μαρούλια, τις πατάτες και τα άλλα φρέσκα αγροτικά προϊόντα που λόγω καιρού δεν αναπτύχθηκαν γρήγορα ή και υπέστησαν ζημιές.
Από την άλλοι, οι καταναλωτές έδειχναν κάπως προβληματισμένοι, υποστηρίζοντας από την πλευρά τους ότι οι τιμές δεν είναι και οι καλύτερες ή και σε κάποιες περιπτώσεις είναι τσιμπημένες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές του γαύρου και της σαρδέλες κυμαίνεται στα 6-7 ευρώ, αισθητά υψηλότερες από το υπόλοιπο διάστημα του χρόνου.
Όπως μας είπαν στο σούπερ μάρκετ Κοτταρίδη, πάντα στην Κεντρική Αγορά, ο σαρακοστιανός χαλβάς κυμαίνεται από 6 έως 8 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα. Το καλαμάρι είναι στα 2,90 ευρώ το κιλό, η ταραμοσαλάτα στο 1,50 ευρώ, ο ταραμάς κυμαίνεται από 7 έως τα 16 ευρώ, ανάλογα πάλι με την ποιότητα. Το τουρσί κυμαίνεται από το 1 έως τα 2,50 ευρώ.
Οι ελιές και οι βολβοί κυμαίνονται από τα 7 έως τα 10 ευρώ, ανάλογα με το αν είναι του εμπορίου ή σπιτικά.
Σήμερα στην Αγορά έγινε έλεγχος και από τον πρόεδρο της Κεντρικής Αγοράς, Γιάννη Αδαμόπουλο και το Τμήμα Ελέγχου του Δήμου. Δυστυχώς διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις όσον αφορά τις θέσεις των καταλαμβάνουν οι παραγωγοί της λαϊκής.
Πάντως ο Γιάννης Αδαμόπουλος, με δήλωσή του στη “Kalamata Journal” εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πολύς κόσμος ανέβηκε στην αγορά για τα σαρακοστιανά ψώνια. Υπογράμμισε ότι η Αγορά είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλες απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού, προσφέροντας ποιότητα, επάρκεια και καλές τιμές. Τόνισε, τέλος, ότι από την εταιρεία της Κεντρικής Αγοράς βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια ώστε η αγορά να λειτουργεί σε υψηλά στάνταρ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών αλλά και των παραγωγών, καθώς και την προβολή και ανάδειξη των μεσσηνιακών προϊόντων.
Στ.Μ.