Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 15:26

Η Καλαμάτα και άλλες οκτώ πόλεις υποψήφιες για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Έλενα Πέγκα, Παναγιώτης Νίκας, Έκτωρ Τσατσούλης Έλενα Πέγκα, Παναγιώτης Νίκας, Έκτωρ Τσατσούλης

Η ΕΛΕΝΑ ΠΕΓΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Εκτός από την Καλαμάτα άλλες οκτώ πόλεις της χώρας διεκδικούν την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Είναι οι…

Η ΕΛΕΝΑ ΠΕΓΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Εκτός από την Καλαμάτα άλλες οκτώ πόλεις της χώρας διεκδικούν την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Είναι οι…

…Ρόδος, Βόλος, Ιωάννινα, Σύρος, Τρίπολη, Ελευσίνα, Σαλαμίνα, Πειραιάς.
Χθες το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είχε συνάντηση γνωριμίας με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έλενα Πέγκα, παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή, Έκτορα Τσατσούλη.
Το ενδιαφέρον στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος είναι ότι ξεκινάει μια προσπάθεια προκειμένου η υποψηφιότητα της Καλαμάτας να κερδίσει την υποστήριξη και των υπόλοιπων Δήμων της Μεσσηνίας, κάτι με το οποίο η δημοτική αρχή δεν έχει ασχοληθεί καθόλου μέχρι τώρα.
Στην ανακοίνωση του Δήμου για τη συνάντηση της Έλενας Πέγκα με το δήμαρχο επισημαίνονται τα εξής: «Συνάντηση γνωριμίας με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Έλενα Πέγκα, είχε ο Δήμαρχος χθες, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, το βράδυ.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Έκτωρ Τσατσούλης και η καλλιτεχνική διευθύντρια Έλενα Πέγκα ενημέρωσαν τον Παναγιώτη Ε. Νίκα σχετικά με συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού όσον αφορά στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Στο Υπουργείο διαπιστώθηκε ότι την ανάδειξη σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 διεκδικούν οι εξής πόλεις της Ελλάδος: Καλαμάτα, Ρόδος, Βόλος, Ιωάννινα, Σύρος, Τρίπολη, Ελευσίνα, Σαλαμίνα, Πειραιάς. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία είναι ανταγωνιστική. Στη συνάντηση που διεξήχθη στο Υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για θέματα που αφορούν στο θεσμό αυτό.
Στο προσεχές διάστημα, τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας θα επισκεφθούν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Μεσσηνίας, για ενημέρωση των μελών τους σχετικά με την προσπάθεια της Καλαμάτας, ώστε αυτή να τύχει υποστήριξης. Για τον ίδιο σκοπό, έχουν αρχίσει επαφές με Μεσσήνιους παράγοντες, που διαμένουν εκτός του τόπου μας».