Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 23:48

Εκπαίδευση τουριστικών επιχειρήσεων από τη Google στα διαδικτυακά εργαλεία

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η αξιοποίηση του διαδικτύου από τις τουριστικές επιχειρήσεις μπορεί να οδηγήσει σε εντυπωσιακά οφέλη, τόσο τις ίδιες όσο και την εθνική οικονομία. Αυτό τονίζει η Google, που στις 23 Μάρτη έρχεται στην Καλαμάτα για να εκπαιδεύσει, δωρεάν, τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων…

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η αξιοποίηση του διαδικτύου από τις τουριστικές επιχειρήσεις μπορεί να οδηγήσει σε εντυπωσιακά οφέλη, τόσο τις ίδιες όσο και την εθνική οικονομία. Αυτό τονίζει η Google, που στις 23 Μάρτη έρχεται στην Καλαμάτα για να εκπαιδεύσει, δωρεάν, τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων…

Πρόκειται για το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online, που υλοποιείται από τη Google σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, καθώς και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, στο Elite City Resort, από τις 5:30 έως τις 8:30 το βράδυ και μπορούν να συμμετέχουν όλες οι τοπικές επιχειρήσεις που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση πρέπει να εγγραφούν ώστε να διασφαλίσουν τη θέση τους μέσω της ιστοσελίδας g.co/GrowGreekTourism.
Μέσω της εκδήλωσης οι επιχειρήσεις θα ενημερωθούν για τις διαδικτυακές τάσεις αναζήτησης των βασικών διεθνών τουριστικών αγορών της Ελλάδας αλλά και της Πελοποννήσου. Επιπλέον, θα ενημερωθούν και θα λάβουν υποστήριξη σχετικά με τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μάρκετινγκ και πωλήσεων τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους χάρτες της Google καθώς και για τις δυνατότητες της διαδικτυακής διαφήμισης. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν παραδείγματα τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν ήδη αναπτυχθεί μέσω του διαδικτύου.
Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας g.co/GrowGreekTourism.
Ο τουρισμός είναι ένας τομέας μείζονος σημασίας για την Ελλάδα. Το 2014, εκτιμάται πως συνεισέφερε άμεσα περίπου 17 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 20,5% του ΑΕΠ και το 20% της απασχόλησης. Η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη είναι σημαντική καθώς μια αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του Ελληνικού τουριστικού κλάδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3%, δημιουργώντας έως και 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης.
Το διαδίκτυο έχει διεισδύσει πλέον σημαντικά στον τομέα του τουρισμού, με το 51% των νοικοκυριών της ΕΕ να το χρησιμοποιούν για τα ταξίδια τους. Στην Ελλάδα μόνο το 10% των διεθνών τουριστικών αφίξεων προέρχεται μέσω του διαδικτύου λόγω της χαμηλής διαδικτυακής παρουσίας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, ενώ οι διαδικτυακές αναζητήσεις για διακοπές στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, περίπου το 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, ενισχύοντας τη δυνατότητα αύξησης των αφίξεων πέραν της κύριας τουριστικής περιόδου.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης:
“Η ψηφιακή ιχνηλασιμότητα αποτελεί αναμφίβολα τη νέα πρόκληση στην οποία θα πρέπει ολοένα και περισσότερο να προσαρμοστούν οι τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να βελτιώσουν την αναγνωρισιμότητα τους. Παράλληλα, η αξιοποίηση των καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων αποτελεί στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε να συμβάλλουν στη δυναμική, και με σύγχρονες αντιλήψεις, ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος”. 
Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς:
“Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού  μέσα από την πύλη του www.visitgreece.gr  προβάλει διεθνώς με μεγάλη επιτυχία προορισμούς και εμπειρίες εκτός περιόδου  τουριστικής αιχμής. Η ανταπόκριση του διεθνούς κοινού,  υπογραμμίζει την αναγκαιότητα του εμπλουτισμού της  τουριστική μας προσφορά με νέα προϊόντα, στην οποία καλούνται να επενδύσουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις. Με τον ίδιο στόχο, η Google συνεχίζει την πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες από την Κρήτη. Σύντομα, επιχειρήσεις με έδρα την Αττική, τη Μακεδονία, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εργαλείο με στόχο την ανάδειξη της άγνωστης Ελλάδας και την προσέγγιση νέων κοινών στόχων.”
Πρόεδρος του ΣETE, Ανδρέας Ανδρεάδης:
“Ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει την απόφαση της Google να επεκτείνει σε ακόμα πέντε προορισμούς τη πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online, σχετικά με την παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων και εργαλείων στον τουριστικό κλάδο. Κατά τη διάρκεια του 2014 παρατηρήσαμε αύξηση της χρήσης του διαδικτύου για παροχή Online τουριστικών επιλογών και για αυτό το λόγο θεωρούμε ότι η συνέχιση της πρωτοβουλίας θα δώσει προστιθέμενη αξία, ιδιαίτερα στις μικρές επιχειρήσεις. Η ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ζητούμενο ώστε να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να υποστηρίξει τη θέση του και να επιτύχει τους στόχους της χρονιάς που έρχεται”. 
Διευθύντρια Μάρκετινγκ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Google Ελλάδας, Δήμητρα Χριστοδούλου:
“Επιχειρήσεις, όπως το Aleka’s House, ένας παραδοσιακός ξενώνας στο Πήλιο, το “Yoga on Crete”, ένα κέντρο γιόγκα στα Σφακιά και το Euμέλια, μία αγροτουριστική μονάδα στη Λακωνία, αναπτύσσονται ήδη μέσω του διαδικτύου προσελκύοντας στην Ελλάδα επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Θέλουμε να βοηθήσουμε περισσότερες ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του διαδικτύου και γι’ αυτό καλούμε τις τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή μας στην Καλαμάτα”.