Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 21:51

«Έλα και εσύ στον αγώνα, μην περιμένεις άλλο» καλεί η Επιτροπή Ανέργων

Κώστας Ζάννης, Μάριος Μούντανος και Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου Κώστας Ζάννης, Μάριος Μούντανος και Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ 
«Δεν το βάζουμε κάτω! Οργανώνουμε τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας και ανακούφισης των οικογενειών μας. Έλα και εσύ στον αγώνα. Μην περιμένεις άλλο!». Το κάλεσμα κάνει η Επιτροπή Ανέργων Καλαμάτας, που διοργανώνει και μεγάλη κινητοποίηση στη ΔΕΗ, για να μη μείνει κανένας άνεργος χωρίς ρεύμα…

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ 
«Δεν το βάζουμε κάτω! Οργανώνουμε τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας και ανακούφισης των οικογενειών μας. Έλα και εσύ στον αγώνα. Μην περιμένεις άλλο!». Το κάλεσμα κάνει η Επιτροπή Ανέργων Καλαμάτας, που διοργανώνει και μεγάλη κινητοποίηση στη ΔΕΗ, για να μη μείνει κανένας άνεργος χωρίς ρεύμα…

Το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο, εκπρόσωποι της Επιτροπής παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασαν τα αιτήματά τους. Πρόκειται για τον Μάριο Μούντανο, τον Κώστα Ζάννη και την Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου. Η Επιτροπή Ανέργων έχει συγκροτηθεί από τα Συνδικάτα Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων και από το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.
Ο Κώστας Ζάννης κάλεσε τους εργαζόμενους να μην περιμένουν άλλο, «καμία αναμονή, καμία ανοχή, όχι άλλος χαμένος χρόνος», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Μάριος Μούντανος από την πλευρά του σημείωσε ότι η πρώτη μεγάλη δράση της Επιτροπής Ανέργων θα πραγματοποιηθεί την άλλη Παρασκευή στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα, με το αίτημα να μη μείνει κανένας άνεργος χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους όσους έχουν μείνει χωρίς δουλειά ή βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων.
Επίσης ο κ. Μούντανος παρουσίασε το διεκδικητικό πλαίσιο της Επιτροπής Ανέργων, που έχει ως εξής:
•        Επίδομα ανεργίας – 80% του βασικού μισθού. Παροχή σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς. Επίδομα ανεργίας και σε όσους αυτοαπασχολούμενους λόγω οικονομικής δυσπραγίας αναγκάστηκαν να σταματήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ ως βάση για παραπέρα αύξηση, παράλληλα με την κατάργηση όλων των νόμων που ακύρωσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
•        Ασφάλιση όλων των ανέργων χωρίς περιορισμό ενσήμων. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται, χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων, σαν συντάξιμος χρόνος.
•        Για όλο το διάστημα που διαρκεί η ανεργία οι άνεργοι και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους δικαιούνται πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και Κυπαρισσίας
•        Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στους άνεργους λόγω οφειλών με παράλληλη διαγραφή των οφειλών τους. Χαιρετίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Σωματείου της ΔΕΥΑΚ, πού πρότεινε στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, δωρεάν παροχή νερού στους άνεργους και καμία διακοπή νερού.
•        Οι άνεργοι να απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη.
•        Στις οικογένειες των ανέργων που έχουν ανήλικα τέκνα , να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στους δημόσιους και δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
•        Για όλο το διάστημα της ανεργίας παγώνουν κάθε είδους δανειακές υποχρεώσεις  που έχει ο άνεργος ως δανειολήπτης από οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση. Απαγόρευση πλειστηριασμού  κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας,
•        Επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ενοικίου που καταβάλλουν για τη κύρια κατοικία αυτών και της οικογένειάς τους στο 100% του ύψους του ενοικίου.
•        Καταβολή έκτακτου επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ για όλους τους άνεργους άμεσα, ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Από τους Δήμους της Μεσσηνίας να γίνουν αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα δηλαδή έργα που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και παράλληλα δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι Δήμοι και οι επιχειρήσεις τους στερούνται του απαραίτητου εργατοτεχνικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών τους. Κατάργηση ΤΩΡΑ των μνημονιακών δεσμεύσεων πού απαγορεύουν προσλήψεις και απαιτούν νέα μείωση προσωπικού στους Δήμους. Άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας και κάλυψη όλων των οργανικών κενών.
•        Να καταργηθεί εδώ και τώρα και με νόμο το απαράδεκτο καθεστώς με τους ενοικιαζόμενους εργαζομένους και τα δουλεμπορικά γραφεία.
•        Να καταργηθούν νομοί και διατάξεις που επιτρέπουν σε κάθε λογής τρωκτικά κονδυλιών (ΚΟΙΝΣΕΠ-ΜΚΟ-ΚΕΚ) να διαχειρίζονται προγράμματα για την ανεργία, να βλέπουν τους ανέργους ως πεδίο κερδοφορίας τους.
Στ.Μ.