Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 15:22

Ανοιχτά μαγαζιά για τα κρουαζιερόπλοια και την ανάπτυξη ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Στην Καλαμάτα βρίσκεται από το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς, που νωρίς το μεσημέρι ήπιε καφέ με φίλους και υποστηρικτές του στην Παραλία. Εκεί έκανε δηλώσεις, με αφορμή τα δύο κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν σήμερα…
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Στην Καλαμάτα βρίσκεται από το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς, που νωρίς το μεσημέρι ήπιε καφέ με φίλους και υποστηρικτές του στην Παραλία. Εκεί έκανε δηλώσεις, με αφορμή τα δύο κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν σήμερα…

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας είναι έργο της Νέας Δημοκρατίας, μετά την κατάργηση του καμποτάζ, σχολίασε όμως το γεγονός ότι τα μαγαζιά είναι κλειστά ενώ δύο κρουαζιερόπλοια ήρθαν στην πόλη με περίπου 2.000 τουρίστες. Σημείωσε ότι αυτό στρέφεται κατά του τουρισμού, που αυτή τη στιγμή είναι η μόνη ελπίδα για την ανάπτυξη και την οικονομία, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην κυβέρνηση ότι ούτε για την οικονομία ούτε για την ανάπτυξη νοιάζεται, παρά μόνο για το κόμμα και για το πώς θα σβήσει όσα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ειδικότερα ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Όπως θυμάστε, όταν καταργήσαμε το καμποτάζ ήρθαν τα κρουαζιερόπλοια, σαν αυτούς τους γίγαντες κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται πίσω μου. Τώρα που ήρθαν τα κρουαζιερόπλοια κλείσανε τα μαγαζιά και 2.000 κόσμος που θα μπορούσε να ψωνίσει εδώ πέρα στην Καλαμάτα, σε κάθε περιοχή της χώρας, δεν μπορεί να το κάνει. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Ελπίζω ο τουρισμός, ο οποίος έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ στην προηγούμενη κυβέρνησή μας, μέσα από μάχες που δώσαμε γι’ αυτό, να συνεχίσει να έρχεται, γιατί μέχρι στιγμής είναι η μόνη ελπίδα για ανάπτυξη στην οικονομία. Γιατί για την οικονομία και για την ανάπτυξη δεν γίνεται καμία κουβέντα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κόμμα και να σβήνουν εκείνα τα οποία γράψαμε εμείς με πολύ μεγάλο μόχθο και με πολύ μεγάλη προσπάθεια».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην Καλαμάτα με την ευκαιρία των αυριανών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.
Το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και εκπροσώπους φορέων. Το βράδυ θα έχει δείπνο με δημάρχους, άλλους αυτοδιοικητικούς και πολιτευτές της Ν.Δ.
Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ακολούθως θα επισκεφθεί την περιμετρική οδό, όπου έχουν διακοπεί τα έργα. Αργότερα θα επισκεφθεί την πλατεία και θα συναντήσει κόσμο και επαγγελματίες, ενώ το μεσημέρι θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και το απόγευμα την τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας.
Στ.Μ.