Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 01:22

“Καυγάς” Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για περιμετρική και διαδηλώσεις στις παρελάσεις

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΠΕΤΡΑΚΟΣ-ΜΑΝΤΑΣ 
Την ευκαιρία ώστε να ξεκινήσει «καυγάς», που έφτασε μέχρι και στις διαδηλώσεις των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ κατά τις παρελάσεις των εθνικών επετείων, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, με όσα ισχυρίστηκε για το «βάλτωμα» των μεγάλων έργων, κατά την επίσκεψή του στην περιμετρική οδό, στην οποία όμως τα έργα σταμάτησαν επί δικής του πρωθυπουργίας…

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΠΕΤΡΑΚΟΣ-ΜΑΝΤΑΣ 
Την ευκαιρία ώστε να ξεκινήσει «καυγάς», που έφτασε μέχρι και στις διαδηλώσεις των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ κατά τις παρελάσεις των εθνικών επετείων, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, με όσα ισχυρίστηκε για το «βάλτωμα» των μεγάλων έργων, κατά την επίσκεψή του στην περιμετρική οδό, στην οποία όμως τα έργα σταμάτησαν επί δικής του πρωθυπουργίας…

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, είπε, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψή του στην περιμετρική οδό, ότι «δυστυχώς, όπως σταμάτησε η περιμετρική γέφυρα στην Καλαμάτα, έτσι σταμάτησαν και τα έργα στην Ιονία, στην Εγνατία, στην Ολυμπία Οδό, στην Ε65, στο Μετρό, στον αεροδιάδρομο της Θεσσαλονίκης, στο δρόμο της Σπάρτης, στη δημοπράτηση του αεροδρομίου του Καστελίου. Όλα αυτά τα ξαναπηγαίνουν, φαίνεται, σε νέα διαπραγμάτευση. Και ας έχουν ήδη κυρωθεί από τη Βουλή».
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Λίγες ώρες μετά απάντησε στον πρώην πρωθυπουργό ο βουλευτής Μεσσηνίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, τονίζοντας: «Καλωσορίζουμε τον κ. Σαμαρά σαν Βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Θέλουμε όμως να του υπενθυμίσουμε ότι έχει ασθενική μνήμη.
Τα έργα του Περιφερειακού Δακτυλίου της Καλαμάτας έχουν σχεδόν σταματήσει για πάνω από 1 χρόνο, όταν ο κ. Σαμαράς ήταν Πρωθυπουργός της χώρας και Βουλευτής της Μεσσηνίας.
Ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού της νέας Κυβέρνησης ο κ. Γιώργος Σταθάκης, ζήτησε λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από το ελεγκτικό συνέδριο, στο οποίο εκκρεμεί η έγκριση της αναθεώρησης της σύμβασης, να επιταχύνει την έκδοση της απόφασης για να επανεκκινήσουν τα έργα.
Αν ο κ. Σαμαράς είχε ενδιαφερθεί για το Περιφερειακό Δακτύλιο της Καλαμάτας, όταν ήταν Πρωθυπουργός και Βουλευτής Μεσσηνίας, είναι προφανές ότι το έργο θα είχε επανεκκινήσει.
Αυτά γιατί η δημαγωγία έχει και όρια».
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ
Στον Θανάση Πετράκο ανταπάντησε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. και θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Περικλής Μαντάς, σημειώνοντας από την πλευρά του: «Καλωσορίζουμε τον κ. Πετράκο στη γνωστή λαϊκιστική του τακτική. Απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του, για τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, έχουμε να του πούμε τα εξής:
Το ενδιαφέρον του Προέδρου μας για τα μεγάλα έργα υποδομών που αφορούν τη Μεσσηνία, έχει καταγραφεί και αποτυπωθεί στο μεσσηνιακό λαό εδώ και πολλές δεκαετίες. Μην ξεχνάτε πως η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τρίπολη – Καλαμάτα, που απογείωσε αναπτυξιακά τη Μεσσηνία, ολοκληρώθηκε από τη Κυβέρνηση Σαμαρά.
Ως Πρωθυπουργός δε, κατάφερε σε μια δύσκολη συγκυρία, να κρατήσει τη Χώρα όρθια και να έχετε τώρα εσείς το προνόμιο και τον χρόνο να προσπαθείτε να διασωθείτε ανάμεσα στις ψεύτικες προεκλογικές σας εξαγγελίες και στην ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα.
Όσον αφορά τα έργα υποδομών, κύριε Πετράκο, ο περιμετρικός της Καλαμάτας επανεκκινήθηκε από την Κυβέρνηση Σαμαρά και αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες στην Μεσσηνία. Το ελεγκτικό συνέδριο λίγο πριν τις εκλογές ζήτησε περισσότερα στοιχεία προκειμένου να εγκρίνει τη νέα σύμβαση η οποία πρέπει να πάει στη Βουλή για κύρωση. Ακόμη όμως δεν έχει επίσημα τοποθετηθεί η Κυβέρνησή σας, για τις προθέσεις της ως προς το περιεχόμενο της σύμβασης.
Αφού όμως έχετε αναγάγει τον εαυτό σας ως εκφραστή της κυβέρνησης στο νομό μας απαντήστε μας και για τα υπόλοιπα έργα που βαλτώνουν και αφορούν άμεσα την περιοχή μας.
Το τμήμα Καλό Νερό  - Τσακώνα θα το προχωρήσετε; Παραμένει στις προτεραιότητες του νέου προγράμματος; Γιατί, πρέπει σας θυμίσουμε πως η Κυβέρνηση Σαμαρά ενέταξε το συγκεκριμένο έργο στο νόμο 4129/2013 για την κατασκευή του, όταν κυρώθηκε στη Βουλή η σύμβαση κατασκευή της Ολυμπίας Οδού.
Το Καλαμάτα – Ριζόμυλος κύριε Πετράκο, θα είναι στις προτεραιότητές σας; Ξέρετε, πάλι η Κυβέρνηση Σαμαρά ενέταξε το συγκεκριμένο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 100εκ €. Τι θα κάνει η Κυβέρνησή σας τώρα;
Κλείνοντας, πείτε μας ακόμα κάτι κύριε Πετράκο.
Αύριο, την παρέλαση θα την παρακολουθήσετε από την εξέδρα των επισήμων ή θα ξαναοργανώσετε κάποια διαδήλωση με τους συντρόφους σας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές;
Γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κανέναν μνημονιακό νόμο να έχει αρθεί από την Κυβέρνηση σας.
Αυτά γιατί ο λαϊκισμός έχει και όρια».
Στ.Μ.