Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 16:37

Προς το συμφέρον του λαού η εκλογή βουλευτή από το ΚΚΕ στη Μεσσηνία

Αντώνης Κατσάς, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σαράντος Κουκούμης, Σοφία Αποστολοπούλου, Μπάμπης Λαζαρακόπουλος, Γιώτα Καλογεροπούλου και Νίκος Διασάκος Αντώνης Κατσάς, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σαράντος Κουκούμης, Σοφία Αποστολοπούλου, Μπάμπης Λαζαρακόπουλος, Γιώτα Καλογεροπούλου και Νίκος Διασάκος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ 
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Να βγάλουν οι Μεσσήνιοι κομμουνιστή βουλευτή στη Μεσσηνία, για να μεταφερθεί η φωνή των εργατών, των ανέργων, των αγροτών στη Βουλή, προέτρεψε το μεσημέρι, κατά την παρουσίαση των επτά υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Οικονομάκος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι Αντώνης Κατσάς, Σοφία Αποστολοπούλου, Νίκος Διασάκος, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Γιώτα Καλογεροπούλου, Σαράντος Κουκούμης και Μπάμπης Λαζαρακόπουλος, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, που έγινε στο καφέ της στοάς Λόντου, «il nono».
«Η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό Μεσσηνίας θα είναι στήριγμα για κάθε εργάτη και εργάτρια, για κάθε άνεργο, για όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νομού μας, τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, ώστε να έχουν τη δική τους φωνή στο κοινοβούλιο και ταυτόχρονα το δικό τους αποκούμπι για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, για την προώθηση της λαϊκής αντεπίθεσης», τόνισε ο Δημήτρης Οικονομάκος που ταυτόχρονα κάλεσε το λαό «να κάνει τώρα το βήμα, να στηρίξει μαζικά και αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μάη. Να τρομοκρατήσει τους εκβιαστές του, τα μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά τους. Να βγει από τις κάλπες πιο δυνατό το ΚΚΕ, που σημαίνει να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός: Πιο δυνατός, γιατί θα δείξει ότι σταμάτησε να «πατάει τις μπανανόφλουδες» των τρομοκρατικών διλημμάτων. (…) Να μην τσιμπήσει στα ψευτοδιλήμματα που του καλλιεργούν το ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η ΕΕ, η Τρόικα, με μπροστάρηδες τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, των εργολάβων και των τραπεζιτών. Τα πλαστά διλήμματα, ευρώ ή δραχμή, ΕΕ ή χάος, ακυβερνησία ή καταστροφή, δεν αφορούν το λαό, αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ. Είναι οι ίδιοι που όλα τα χρόνια μας φόρτωναν διλήμματα και μας έβαζαν συνεχώς σε αδιέξοδα τούνελ. Είναι οι δυνάμεις που φώναζαν ότι ή θα μπούμε στην  ΕΟΚ ή θα απομονωθούμε, ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ειρήνης, ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια στην ΟΝΕ και δεν κινδυνεύουμε από κρίση και φτώχεια».
Ακόμη, ο Δημήτρης Οικονομάκος σημείωσε ότι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, επιπλέον 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015, μισθοί Λετονίας με όρους δουλειάς Λετονίας, κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, χαμηλότερες συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας, νέα χαράτσια κ.λπ.
Επιπλέον, κάλεσε «να σκεφτεί καλά ο απλός φτωχός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι δεν μπορεί να ψηφίζει το ίδιο κόμμα με τον εφοπλιστή, τον τραπεζίτη και τον εργολάβο. Να σκεφτεί ότι ψηφίζει Βενιζέλο και του βγαίνει Σαμαράς, ότι ψηφίζει Σαμαρά και βγαίνει Βενιζέλος, αλλά στο τέλος την εξουσία την έχει ο Αλαφούζος, ο Μπόμπολας, η Λαγκάρντ και ο Τόμσεν, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Με αυτά θα πρέπει να πορευτούν μέχρι τις κάλπες ό,τι και αν τους τάξουν».

Επιπροσθέτως όμως, ο κ. Οικονομάκος σημείωσε ότι οι ψηφοφόροι την ίδια απογοήτευση θα αισθανθούν ακόμη και αν στηρίξουν κάποιο από τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, που μόνο σκοπό έχουν «να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις. Γνωρίζουμε ότι ο δικομματισμός θα υποστεί ήττα και ένα μέρος του θα πάει σε ανώδυνα σχήματα, που αργότερα θα παίξουν το ρόλο του συγκολλητή ή του χειροκροτητή. Να μην ψηφίσουν μικρά ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, γιατί θα απογοητευτούν διπλά μετά».
Όσον αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς, ο Δημήτρης Οικονομάκος τόνισε ότι «αυτές οι προεκλογικές κορώνες δεν υπάρχουν ούτε σε ένα επίσημο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας και έτσι την αφερεγγυότητα του. Για να δούμε όμως τι μας καλούν να κάνουμε: να κάνουμε σχηματισμό συνεργασίας για να πάρουμε το μπόνους 50 εδρών. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να το πάρουμε γιατί απαγορεύεται σε σχηματισμό κομμάτων να πάρει το μπόνους των 50 εδρών. Να κάνουμε συνεργασία για να πάρουμε τις 8 μονοεδρικές. Η αλήθεια είναι πως αν τις πάρουμε τις μονοεδρικές, θα μας αφαιρεθούν από αλλού λόγω εκλογικού νόμου, αρά μια τρύπα στο νερό. Βεβαίως δεν συνεργαζόμαστε γιατί έχουμε τεράστιες πολιτικές διαφωνίες και αν συνεργαστούμε θα πάμε το κίνημα 200 χρόνια πίσω. Αυτή είναι η τίμια θέση και καθαρή και όχι οι δήθεν ενωτικές προτάσεις για τα δελτία των ειδήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε έχει δείξει τι ενότητα θέλει: στη Τοπική Διοίκηση και εδώ στη Μεσσηνία σε όλους τους Δήμους πλην Καλαμάτας στήριξε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή είπε κατά συνείδηση, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας δεν ξέρεις ποιος διοικεί η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σωματείο των ΟΤΑ κατεβαίνει μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενάντια στο ΚΚΕ και ο κατάλογος συνεχίζεται».
Ολοκληρώνοντας, ο Δημήτρης Οικονομάκος ανέφερε ότι ο λαός μπορεί να εμπιστευτεί την ψήφο του στο ΚΚΕ για «την αγωνιστικότητα του, την εντιμότητα του και την ανιδιοτέλεια του. Είπε την αλήθεια όταν οι άλλοι έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Επιβεβαιώθηκε για την ΕΕ, ΝΑΤΟ, ευρώ και το δικομματισμό. Έγκαιρα προειδοποίησε για τη θύελλα που θα έρχονταν. Τα έδωσε όλα στην οργάνωση της πάλης για να κερδίσει ο λαός δικαιώματα, να τους δυσκολέψει, να τους σταματήσει, να κερδίσει μικρές νίκες, π.χ. η μάχη για το χαράτσι, για τις ΣΣΕ, για μεροκάματα, για τα διόδια που πρώτοι ανοίξαμε, για τις απολύσεις, για τη μάχη για το περιβάλλον κ.ά. Το έχουν αποκλείσει τα κεντρικά ΜΜΕ σκανδαλωδώς, πράγμα που δείχνει πως είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενάντια στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους εργολάβους. Προτείνει το μόνο ρεαλιστικό δρόμο ανάτασης του ελληνικού λαού, παίρνοντας υπόψη την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης. Ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ δεν είναι ούτε εύκολος ούτε με ροδοπέταλα. Είναι αυτός όμως που, με πρωταγωνιστή το λαό, θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες. Ζητάμε έξοδο από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Σοφία Αποστολοπούλου: μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Υπαίθρου Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Δήμου Πύλου Νέστορος, γιατρός στο Κ.Υ. Πύλου.

Νικόλαος Διασάκος: μέλος Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας, οδοντίατρος, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Γιώτα Καλογεροπούλου: μέλος της Επ. Περιοχής Πελ/σου του ΚΚΕ και γραμματέας της Εργατικής Αχτίδας Μεσσηνίας, εκπαιδευτικός.

Αντώνης Κατσάς: δικηγόρος, με πλούσια δράση στον πολιτισμό, στο κίνημα κατά των Ναρκωτικών, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατά του ρατσισμού.

Σαράντος Κουκούμης: δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τριφυλίας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας, συνταξιούχος δάσκαλος, συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των δασκάλων.

Παναγιώτης Κουφαλάκος: αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μουσικών Σχολείων, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Αγ. Σίδερη.

Χαράλαμπος (Μπάμπης) Λαζαρακόπουλος: μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής της Εργατικής Αχτίδας Μεσσηνίας του ΚΚΕ, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Φυτειάς, συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των οικοδόμων, συνταξιούχος οικοδόμος.
Στ.Μ.