Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 12:51

Ένα γήπεδο που ξαναζωντάνεψε, γονείς που προσφέρουν, αθλητές που διακρίνονται…

Ένα γήπεδο που ξαναζωντάνεψε, γονείς που προσφέρουν, αθλητές που διακρίνονται…

ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΝΟΚ 
Σε εκείνο το γήπεδο οι άνω των σαράντα έχουμε μουσκέψει από τον ιδρώτα αμέτρητες μπλούζες, έχουμε τσακωθεί, έχουμε φιλιώσει. Το γήπεδο μέσα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου έμεινε μετά, για δεκαετίες, σε αχρηστία. Τώρα όμως ξαναγίνεται καινούργιο, χάρη στους γονείς και τους χορηγούς του Τμήματος Βόλεϊ του ΝΟΚ Καλαμάτας. Ένα Τμήμα που έχει ξεκινήσει μια εκπληκτική πορεία και σε αγωνιστικό επίπεδο… 
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΝΟΚ 
Σε εκείνο το γήπεδο οι άνω των σαράντα έχουμε μουσκέψει από τον ιδρώτα αμέτρητες μπλούζες, έχουμε τσακωθεί, έχουμε φιλιώσει. Το γήπεδο μέσα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου έμεινε μετά, για δεκαετίες, σε αχρηστία. Τώρα όμως ξαναγίνεται καινούργιο, χάρη στους γονείς και τους χορηγούς του Τμήματος Βόλεϊ του ΝΟΚ Καλαμάτας. Ένα Τμήμα που έχει ξεκινήσει μια εκπληκτική πορεία και σε αγωνιστικό επίπεδο…

Δεν έχουν περάσει και πολλές εβδομάδες, από την τελευταία φορά που επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ. Είχαμε πάει στην απονομή των μεταλλίων για το πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που συνδιοργάνωσαν ο ΝΟΚ και ο Αίολος. Τότε το περίπου εγκαταλειμμένο γήπεδο μας προκάλεσε μια μικρή μελαγχολία, γιατί μας θύμισε τα δικά μας νεανικά χρόνια, όταν ήταν γεμάτο κόσμο και δεν έκλεινε ποτέ.
Προχθές το Σάββατο όμως είδαμε ξανά την παλιά εικόνα. Το γήπεδο φρεσκαρισμένο, καθαρό, με καινούργιες διαγραμμίσεις, με καινούργιο φιλέ, γεμάτο αθλητές βόλεϊ του ΝΟΚ και με πολλούς γονείς στην εξέδρα να παρακολουθούν την προπόνηση.
Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής των γονέων του Τμήματος βόλεϊ, Γιώργο Καράμπελα, που μας εξήγησε ότι με έξοδα που καλύπτουν οι γονείς και η χορηγός εταιρία της Καλαμάτας «Επίκουρος» (εξάγει βιολογικά προϊόντα και ιδιαίτερα ελαιόλαδο), το γήπεδο ξαναγίνεται σχεδόν καινούργιο, ενώ συντηρούνται και τα αποδυτήρια, κάτω από την κερκίδα, τα οποία είχαν γίνει αποθήκη.
Η Διοικούσα Επιτροπή των γονέων αποφάσισε να αξιοποιήσει το γήπεδο του ΝΟΚ ώστε να υπάρχει αυτονομία του Τμήματος βόλεϊ, που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί πάντα στα γήπεδα του Κλειστού και της Τέντας. Επιπλέον δε υπάρχουν σχέδια ώστε στο γήπεδο να διοργανωθούν το καλοκαίρι αθλητικά τουρνουά βόλεϊ.
Το ξαναζωντάνεμα του γηπέδου στο ΝΟΚ είναι όμως το ένα θέμα που μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Το δεύτερο είναι το άριστο κλίμα αλλά και η θαυμάσια αγωνιστική πορεία των ομάδων του Τμήματος βόλεϊ, έφορος του οποίου είναι ο Χρήστος Ζάχαρης.
Οι γονείς τονίζουν ότι τόσο το κλίμα όσο και η πορεία των ομάδων οφείλονται πρωτίστως στον προπονητή, Γιάννη Σκαρτσίλη. Εκείνος από την πλευρά του μας είπε ότι ποτέ τα καλά αποτελέσματα δεν οφείλονται σε έναν παράγοντα και πρόσθεσε ότι αν δεν ήταν οι γονείς, που σπεύδουν να βοηθήσουν και να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Καράμπελας, υπογράμμισε πάντως ότι η επανεκκίνηση του Τμήματος βόλεϊ του ΝΟΚ, μετά από πολλά χρόνια, έγινε την αγωνιστική περίοδο που τώρα ολοκληρώνεται, με την ανάληψη των ευθυνών του προπονητή από τον κ. Σκαρτσίλη. Αυτή τη χρονιά, τόνισε, έγινε το ποιοτικό άλμα και η ομάδα του Τμήματος Γυναικών, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, είναι πρώτη στον όμιλό της και αυτή την περίοδο δίνει μπαράζ για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Μέχρι τώρα έχει δώσει δύο αγώνες εκτός έδρας, έχει χάσει τον ένα και έχει κερδίσει τον άλλο, ενώ ακολουθούν τρεις αγώνες ακόμη στην έδρα του Τμήματος, στην Καλαμάτα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η ομάδα του Τμήματος Γυναικών αποτελείται αποκλειστικά από μαθήτριες, είναι ενδεχομένως η νεότερη γυναικεία ομάδα στη χώρα, με τις μισές αθλήτριες μαθήτριες του Γυμνασίου μάλιστα. Παρ’ όλα αυτά, κατάφεραν και πέρασαν ομάδες με αθλήτριες πιο έμπειρες και δυνατές.
Πρώτη όμως στον όμιλό της ήρθε και η ομάδα των κορασίδων του Τμήματος βόλεϊ του ΝΟΚ και επιπλέον είναι αήττητη μέχρι τώρα στις παγκορασίδες.
Εκείνο ωστόσο που υπογράμμισε ο Γιώργος Καράμπελας είναι ότι ο σκοπός της διοικούσας επιτροπής δεν είναι ούτε τα πρωταθλήματα ούτε οι πρωτιές αλλά η συμμετοχή, το να προσέρχονται όλο και περισσότεροι νέοι να γνωρίσουν το άθλημα και να μυούνται στον αθλητισμό.
Το ίδιο μας είπε και ο προπονητής, Γιάννης Σκαρτσίλης. Τον ρωτήσαμε αν ο σκοπός είναι η νίκη και απάντησε ότι «σκοπός είναι ο αθλητισμός, η χαρά του αθλητισμού. Ό,τι άλλο έρθει βέβαια δεν θα το αφήσουμε να μας φύγει».
Ο Γιάννης Σκαρτσίλης είναι παλιός διακεκριμένος αθλητής του βόλεϊ. Ξεκίνησε από τον ΝΟΚ και έπαιξε ακόμη στην ΑΕΚ, στους Ίωνες Νίκας, στον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης. Ως προπονητής έχει υπηρετήσει στην ΑΕΚ, στους Ίωνες, στη ΓΕΜ, στην Καλαμάτα ’80, στον Ακρίτα και φυσικά στο ΝΟΚ. Επίσης ότι είναι γυμναστής σε σχολείο, με μεταπτυχιακό στη διοίκηση αθλητικών μονάδων.
Σημειώνεται ότι την προπόνηση των ομάδων του Τμήματος βόλεϊ παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΝΟΚ, Δημήτρης Κακαλίκας, που έδωσε τα συγχαρητήριά του για το έργο που γίνεται στο Τμήμα.
Το συμπέρασμα που βγαίνει ότι είναι ο αθλητισμός μπορεί να πλήττεται από την οικονομική κρίση, αφού οικονομική συνδρομή της πολιτείας δεν υπάρχει πουθενά, ωστόσο μέσα σε αυτό το περιβάλλον βρίσκουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν άνθρωποι που μόνο κίνητρο έχουν την αγάπη για τον αθλητισμό χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Τέτοιοι είναι οι γονείς του Τμήματος βόλεϊ του ΝΟΚ.
Στ.Μ.

*ΛΕΖΑΝΤΑ 1ης φωτογραφίας

Ο έφορος του Τμήματος Βόλεϊ του ΝΟΚ, Χρήστος Ζάχαρης, ο πρόεδρος του ΝΟΚ, Δημήτρης Κακαλίκας, ο πρόεδρος της Διοκούσας Επιτροπής των γονέων του Τμήματος Βόλεϊ, Γιώργος Καράμπελας και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Μιχάλης Μαγκουρίλος, συνιδιοκτήτης του Επίκουρου, χορηγού του Τμήματος Βόλεϊ