Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 16:50

Ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ 
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Η Μαραβελή Ιωάννα, ο Θανάσης Μπούζας, ο Νίκος Πατσαρίνος, ο Θανάσης Πετράκος, ο Δημήτρης Σωφρονάς, ο Αλέξης Χαρίτσης και η Ελένη Ψαρρέα είναι οι επτά υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, οι οποίοι παρουσιάστηκαν το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλλάς».

Την παρουσίαση έκανε ο Μπάμπης Καλογερόπουλος, ενώ προηγουμένως ο Νίκος Γρηγορόπουλος κάλεσε τους πολίτες του Νομού να προσέλθουν στις 8:30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και να παρακολουθήσουν την προεκλογική ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Ανδρέας Μανέτας, κατά την εισαγωγική ομιλία πριν από την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών, ζήτησε από τους πολίτες «να μαυρίσουν ‘’δαγκωτά’’ τα κόμματα του μνημονίου που κατέστρεψαν τη χώρα και να ψηφίσουν τις δυνάμεις της αριστεράς, αναδεικνύοντας πρώτο κόμμα ανάμεσά τους το ΣΥΡΙΖΑ. Να εκλέξουν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία».
Πάντως το θέμα που κυριάρχησε, με αφορμή τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, είναι οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ενότητα των κομμάτων της αριστεράς. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκαν στο ΚΚΕ, όπως συνήθως γίνεται, αναφέροντας ότι το κομμουνιστικό κόμμα κατά κάποιο τρόπο θα εξαναγκαστεί να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό υποτίθεται θα ζητήσουν οι ψηφοφόροι με την ψήφο τους στις 6 του Μάη.
Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι από τα μηνύματα που δέχονται από τον κόσμο βλέπουν ότι τα ποσοστά του κόμματος θα είναι πολύ αυξημένα, ενώ επιπλέον ο Ανδρέας Μανέτας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «το κόμμα της πιο συνεπούς αντιπολίτευσης τα δύο δύσκολα τελευταία χρόνια. Αυτό που στάθηκε στο πλευρό του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, υπερασπιζόμενο με συνέπεια και σταθερότητα τα συμφέροντά του. Η παράταξη που ήταν στις πλατείες, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια κ.λπ. Αυτοί που δεν δείλιασαν ακόμα και όταν δέχτηκαν τις επιθέσεις των βιαστών του ελληνικού λαού».
Όσον αφορά το συνδυασμό, ο Ανδρέας Μανέτας σημείωσε για τους υποψήφιους: «Παρουσιάζουμε τους επτά συντρόφους και συντρόφισσές μας που τίθενται με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα στην πρώτη γραμμή μάχης. Δεν είχαμε πρόβλημα στην αναζήτηση υποψηφίων. Δυσκολευτήκαμε μόνο στο να διαλέξουμε την καλύτερη δυνατή επτάδα από την πληθώρα των εθελοντών που κατέθεσαν τη διαθεσιμότητά τους γι’ αυτή τη μάχη. Πρόκειται για συναγωνιστές που ήταν δίπλα στο Μεσσηνιακό λαό, στους αγώνες του τα δύο τελευταία χρόνια, και θα συνεχίσουν να είναι και μετά τις εκλογές».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Ιωάννα Μαραβελή: Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Από το 1990 ζει στην Κυπαρισσία, τόπο καταγωγής των γονέων της. Σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης και Ζωγραφική και εργάστηκε στο ΥΠ.ΠΟ. με συμβάσεις από το 2003 έως το 2008. Είναι φοιτήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Συμμετέχει στο κίνημα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος (χαράτσια, διόδια).
Θανάσης Μπούζας: Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1966. Είναι καθηγητής Φυσικής και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Σδούκου. Σαν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας συμμετείχε στην πολιτική ομάδα Α/συνέχεια και αργότερα στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.). Είναι μέλος της Γραμματείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στους αγώνες του λαού μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση μέσα από τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Συμμετέχει στο κίνημα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος (χαράτσια, διόδια). Πήρε μέρος στην αγωνιστική στάση του λαού στις πλατείες και στις παρελάσεις.
Νίκος Πατσαρίνος: Γεννήθηκε το 1957 στην Καλαμάτα. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Α.Π.Θ. Από το 1983 εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας. Έχει διατελέσει προϊστάμενος σε πολλά τμήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας. Νομαρχιακός Σύμβουλος από το 2004 ως το 2010. Διατέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ρακιντζή και έχουν δύο παιδιά.
Θανάσης Πετράκος: Γεννήθηκε στην Κορώνη. Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας από το 1998 έως το 2010. Επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου». Εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου στις εκλογές του 2010. Έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες για τα προβλήματα του λαού και στα κινήματα κατά των διοδίων και ενάντια στα χαράτσια. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παντρεμένος με τη Γωγώ Καραγεώργη και έχουν δύο παιδιά.
Δημήτρης Σωφρονάς: Γεννήθηκε το 1953. Είναι γιατρός δερματολόγος – αφροδισιολόγος και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Την περίοδο της χούντας εντάχθηκε στο «Ρήγα Φεραίο» και συνέχισε την πολιτική του δράση ως στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΑΡ και του Ενιαίου Συνασπισμού. Κατάγεται από οικογένεια αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Στέλλα Καρλαύτη και έχουν τρία παιδιά.
Αλέξης Χαρίτσης: Γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, όπου και εργάστηκε για 5 χρόνια. Σήμερα, δραστηροποιείται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παράλληλα, παρακολουθεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Πολιτικής επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση μέσα από τις γραμμές της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και έχει συμμετάσχει ενεργά σε εκπαιδευτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2010 με το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου. Είναι μέλος του ΣΥΝ.
Ελένη Ψαρρέα: Κατάγεται από τις Γαϊτσές Αβίας και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακό στις Σπουδές Φύλου του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δεύτερο μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή. Σήμερα εκπονείται η διπλωματική εργασία αυτού. Δραστηριοποιείται στο κίνημα και στην αριστερά από τα φοιτητικά της χρόνια. Συμμετέχει στην Παγκόσμια Πορεία Γυναικών και στο φεμινιστικό κίνημα. Έχει εκπροσωπήσει το Ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Συντονιστικό το 2007 στην Γαλλία (Toulouse), το 2008 στην Γενεύη και την ίδια χρονιά στο Παγκόσμιο Συντονιστικό στην Ισπανία (Vigo). Είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της αντικαπιταλιστικής ομάδας που συμμετέχει στο ΣΥΡΙΖΑ.