Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 03:00

Υπέρ της "κοινοκτημοσύνης" των ακτών δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
Υπέρμαχος της "κοινοκτημοσύνης" των ακτών της Καλαμάτας, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που μάλιστα τόνισε ότι αν δεν μπορεί το Δημόσιο να κατεδαφίσει τις αυθαίρετες κατασκευές στην πλαζ, τότε να αναθέσει στο Δήμο να το κάνει αυτό…

«Ο αιγιαλός είναι κτήμα του λαού, να πηγαίνει ο άλλος να κάνει τη βόλτα του, δεν είναι αυλή του κάθε επιχειρηματία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Όταν δε του θέσαμε το ερώτημα εάν ισχύουν τα ίδια και για τις ιδιοκτησίες του Δήμου Καλαμάτας, στις οποίες έχουν γίνει ανάλογες αυθαιρεσίες επί του αιγιαλού, απάντησε ότι προφανώς ισχύουν…
Ο δήμαρχος προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις με αφορμή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί με επαγγελματίες της παραλίας και με θέμα τις κατασκευές τις οποίες επιτρέπει η νομοθεσία. 
Ο Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε ότι ναι μεν εκδόθηκε συμπληρωματική εγκύκλιος, που επιτρέπει τελικά τα τραπεζοκαθίσματα στον αιγιαλό, πλην όμως, όπως τόνισε ο δήμαρχος, και αυτή έχει κενά. 
Ο δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Το μεγάλο ζήτημα που τίθεται αφορά τη δυνατότητα τοποθέτησης κάποιων στοιχείων, ώστε ο κόσμος να κάθεται χωρίς να πατάει στην άμμο, δηλαδή πλάκες ή σανίδες χωρίς συνδέσμους, ζήτημα που θα το δούμε την κυβέρνηση. Άποψη Δήμου είναι ότι πρέπει να υπάρχουν και πλάκες και σανίδες (αλλά και ) ότι πρέπει να γκρεμιστούν αμέσως μάντρες και τσιμεντένια στοιχεία, διότι ο αιγιαλός ανήκει σε όλο το λαό, δεν είναι αυλή κανενός. Να τηρηθεί η νομιμότητα. Είπα στον κ. Βλάχο (προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου) αν δεν μπορεί το δημόσιο να τα γκρεμίσει να εξουσιοδοτήσει το Δήμο να το κάνει και να αναλάβει ο Δήμος το κόστος. Αλλά να αφήσουν την ανάσα στους επαγγελματίες να μπορούν, όπως λέει η εγκύκλιος, να βάλουν τραπεζοκαθίσματα αλλά να διευκολύνουν τον κόσμο ώστε να μην πατάει στην άμμο, δύο σανίδες και πέντε πλάκες οι οποίες θα φεύγουν το χειμώνα. Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση θα βαδίσουμε όπως και τα προηγούμενα χρόνια». 
Στ.Μ.