Σάββατο, 09 Μαϊος 2015 03:00

Τα σκουπίδια και η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Πρώτο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είναι αυτό των σκουπιδιών και της σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ. Θέμα που θα συζητηθεί με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μια πρωτοβουλία όμως που ήταν υπό «μποϊκοτάζ» επί μήνες…

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος, έχει ζητήσει τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος από πέρσι, όμως η μεν δημοτική αρχή δεν το εισήγαγε στην ημερήσια διάταξη επειδή, προφανώς, ήθελε να αποφύγει τη ρήξη με την προηγούμενη κυβέρνηση, που στήριζε το σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Επιπλέον δε και η «Αλλαγή», του Θόδωρου Μπρεδήμα, δεν συναινούσε για να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Τώρα οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει και η δημοτική αρχή δέχτηκε να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη, έστω και χωρίς να έχουν συγκεντρωθεί οι υπογραφές που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Σώματος για τη συζήτησή του.
«Η πορεία διαχείρισης των σκουπιδιών μπροστά στις νέες εξελίξεις (υπογραφή συμφωνίας με την ΤΕΡΝΑ για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου) και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου», είναι ο τίτλος του θέματος.
Σημειώνεται ότι σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, κρατάει ίσες αποστάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και της κυβέρνησης, όσον αφορά το σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων. Τονίζει ότι ο Δήμος Καλαμάτας διαφωνεί με το σχεδιασμό της Περιφέρειας, πλην όμως δεν υπάρχει κάποια άλλη συγκεκριμένη εναλλακτική λύση, διότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει τη δική της πρόταση.
Στ.Μ.