Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 03:00

Εκτός Δημαρχείου Καλαμάτας η Μαρία Οικονομάκου για τιμωρία…

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Στο κτήριο Τσίγκου (δίπλα στον Άγιο Νικόλαο) μετακόμισε η Μαρία Οικονομάκου, μετά από απόφαση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, που παραχώρησε το γραφείο της, στο Δημαρχείο, στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Είναι μια τιμωρία για τη στάση της, να μην ψηφίσει τον…

…Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης που είχαν επιλέξει ο δήμαρχος και η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας. Σημειώνεται ότι στο κτήριο Τσίγκου στεγάζεται και το Τμήμα Υποστήριξης Συλλογικών Οργάνων, η Υπηρεσία δηλαδή που υποστηρίζει το έργο της Μαρίας Οικονομάκου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την άλλη όμως, η στενή συνεργασία που οφείλουν να έχουν ο δήμαρχος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιβάλλει τα γραφεία τους να βρίσκονται όχι μόνο στο ίδιο κτήριο αλλά να γειτνιάζουν κιόλας.
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα ζήτησε από το δήμαρχο το γραφείο της Μαρίας Οικονομάκου, στο Δημαρχείο, για τις παρατάξεις τις μειοψηφίας, ώστε να κάνουν τις συσκέψεις τους, να μελετούν τα θέματα, να δέχονται κόσμο.
Επιπλέον όμως η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη είχε προτείνει στο δήμαρχο να δοθεί στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το γραφείο των συσκέψεων.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στο παρελθόν είχε αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημα για την παραχώρηση του γραφείου της Μαρίας Οικονομάκου, κάτι όμως που έκανε τώρα, μετά τη διακοπή των μεταξύ τους σχέσεων για τη στάση της κατά την ψηφοφορία για την εκλογή του Συμπαραστάτη.
Ο δήμαρχος στην απόφασή του σημειώνει ότι το γραφείο της Μαρίας Οικονομάκου θα ανήκει στις πλειοψηφίες από την ερχόμενη Δευτέρα.
Στ.Μ.