Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 03:00

Προχωράει ο Δήμος για την ηλεκτρική ράμπα των ΑΜΕΑ στην πλαζ της Ανάστασης

Προχωράει ο Δήμος για την ηλεκτρική ράμπα των ΑΜΕΑ στην πλαζ της Ανάστασης

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Προχωρούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση συστήματος που θα μεταφέρει τα άτομα με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, στην πλαζ της Ανάστασης. Το μεσημέρι εγκρίθηκε η μελέτη για την προμήθεια και τοποθέτηση του συστήματος…

Όπως τόνισε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Βεργόπουλος, η Καλαμάτα θα είναι η μοναδική πόλη στην Πελοπόννησο, εκτός της Πάτρας, που σε σύντομο διάστημα θα διαθέτει τέτοια ράμπα. Τόνισε λοιπόν ότι πρόκειται για ένα έργο που όχι μόνο θα εξυπηρετήσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα της περιοχής μας αλλά έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα, καθώς θα προσελκύσει για τις διακοπές τους τέτοια άτομα και από άλλες περιοχές της χώρας.
Η προμήθεια και εγκατάσταση της ράμπας θα γίνει από εταιρία στην οποία συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πατρών, που έχει κατοχυρώσει και την πατέντα του σχετικού συστήματος. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα κάθισμα που κινείται μέσω ηλεκτροκίνητου μηχανισμού πάνω σε μια σταθερή διαδρομή και μεταφέρει το άτομα με κινητικά προβλήματα από την ακτή μέσα στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια κάποιου άλλου ατόμου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 37.000 ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Βεργόπουλος σημείωσε ότι στην παραλία της Ανάστασης θα δημιουργηθούν και χώροι στους οποίους θα μπορούν να καθίσουν τα άτομα με τα κινητικά προβλήματα, ενώ θα οριοθετηθούν και θέσεις στάθμευσης για τα οχήματά τους, οι οποίες και θα εποπτεύονται ώστε να μην καταλαμβάνονται από τρίτους.
Στ.Μ.