Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 03:00

Χαοτική και φέτος η Ναυαρίνου…

Χαοτική και φέτος η Ναυαρίνου…

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
Συνεχίζει και φέτος η δημοτική αρχή Καλαμάτας την προσπάθεια να διαχειριστεί αντί να αντιμετωπίσει το κομφούζιο της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, όπου προσπαθούν να στριμωχτούν για να χωρέσουν πεζοί, ποδηλάτες, οχήματα, θέσεις στάθμευσης και καταστήματα με …επεκτατικές τάσεις. Η εύκολη λύση, που δεν λύνει όμως κανένα πρόβλημα, είναι η απαγόρευση των ποδηλάτων στον πεζόδρομο της Ναυαρίνου…

Την απαγόρευση της κίνησης των ποδηλάτων στον πεζόδρομο, από τα «Βραχάκια» μέχρι το «Φιλοξένια» και κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, αποφάσισε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Μια απαγόρευση που έτσι κι αλλιώς επιβάλλεται από το νόμο, αφού οι πεζόδρομοι είναι για τους πεζούς, ενώ για τα ποδήλατα είναι οι ποδηλατόδρομοι ή έστω οι δρόμοι.
Ουσιαστικά η δημοτική αρχή καλεί τους ποδηλάτες να σταματήσουν να κάνουν ποδήλατο στην Παραλία, αφού η Ναυαρίνου, με τον κυκλοφοριακό φόρτο που έχει τη θερινή περίοδο, δεν προσφέρεται για ασφαλείς μετακινήσεις ή βόλτες με το ποδήλατο.
Την εισήγηση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για το κυκλοφοριακό, Δημήτρη Δημόπουλου, καταψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, από τη μείζονα μειοψηφία ο επικεφαλής της Μανώλης Μάκαρης και από την τρίτη ελάσσονα μειοψηφία ο επικεφαλής της Μιχάλης Αντωνόπουλος. Μάλιστα ο Μανώλης Μάκαρης επανάφερε την πρόταση για την πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα ωφελήσει όλους, τους επαγγελματίες, τη λειτουργία της πόλης, τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος καταψήφισε τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα αποσπασματικό μέτρο, το οποίο επιπροσθέτως σημείωσε ότι δεν θα έχει αντίρρηση να υπερψηφίσει, αρκεί η δημοτική αρχή να είχε να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Πάντως ο εισηγητής, Δημήτρης Δημόπουλος, τόνισε ότι σίγουρα είναι σκόπιμο να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση «κάποια στιγμή» για την προοπτική της Ναυαρίνου, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει στο σχεδιασμό η επέκταση του ποδηλατόδρομου της Παραλίας μέχρι το «Φιλοξένια», όταν όμως αυτό θα είναι εφικτό, δηλαδή όταν θα υπάρχει μελέτη και χρηματοδότηση. Κατά τα άλλα ο Δημήτρης Δημόπουλος τόνισε ότι «το πρόβλημα της Παραλίας είναι πρόβλημα παιδείας, όχι κυκλοφορίας», ενώ ακολούθησαν αναφορές για την κακή κυκλοφοριακή αγωγή που έχουν κάποιοι ποδηλάτες.
Στ.Μ.