Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 00:00

Πρωτοβουλία Πολιτών κατά του τσιμέντου στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να στρώσει με κυβόλιθους τον χωμάτινο δρόμο που διασχίζει το Πάρκο Σιδηροδρόμων της πόλης, εκφράζει η Πρωτοβουλία Πολιτών για τους Δημόσιους Χώρους. Με ανακοίνωσή της καλεί τους δημότες να αντιδράσουν άμεσα πριν να είναι αργά…

Η ανακοίνωση με τίτλο «Όχι άλλο τσιμέντο στο πάρκο», έχει ως εξής:

«Ο δήμος Καλαμάτας τοποθετώντας τσιμεντένιους κυβόλιθους στον κεντρικό διάδρομο του πάρκου του ΟΣΕ δημιουργεί μια τσιμεντένια ουλή στην καρδιά του πάρκου. Την ώρα που σε κάθε σοβαρά διαχειριζόμενο πάρκο τσιμέντο και άσφαλτος είτε έχουν ξηλωθεί, είτε ξηλώνονται στο πλαίσιο αναπλάσεων, ο δήμος Καλαμάτας υιοθετεί μια απολύτως ξεπερασμένη τεχνική που αλλοιώνει βάναυσα την συμβιωτική σχέση του αδόμητου χώρου με το δομημένο περιβάλλον της πόλης. Καλούμε πολίτες και φορείς σε άμεση αντίδραση. Τα εκ των υστέρων κλάματα δε θα προσφέρουν τίποτα. Για να μην λέμε στους νεώτερους: “Α, εσύ δεν είχες γεννηθεί όταν εδώ πατούσαμε χώμα”, ας δράσουμε τώρα».

Στην αφίσα της Πρωτοβουλίας αναφέρεται:
«Ο δήμος Καλαμάτας σκορπίζει χιλιάδες ευρώ για να “φυτέψει” με τσιμεντένιους κυβόλιθους τον κεντρικό διάδρομο του πάρκου του ΟΣΕ και η δικαιολογία είσαι εσύ.
Γιατί, λέει, σιχαίνεσαι τα χώματα και τις λάσπες.
Γιατί, λέει, εσύ μητέρα δεν μπορείς να σπρώξεις το καροτσάκι σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τσιμέντο.
Γιατί, λέει, τα παιδιά σου προτιμούν να κάνουν ποδήλατο στο τσιμέντο παρέα με μηχανάκια από το να παίζουν και να τρέχουν στο χώμα».

Να σημειωθεί ότι η ίδια Πρωτοβουλία Πολιτών είχε αντιταχθεί πέρυσι στην εγκατάσταση θαλάσσιου πάρκου στην πλαζ μπροστά από την εκκλησία της Ανάστασης. Τότε οι διαμαρτυρίες της είχαν αποτέλεσμα, καθώς κατάφερε να αποτρέψει τελικά την εγκατάσταση.