Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 00:00

Η 20η δίκη για τη Μαραθόλακκα…

Η 20η δίκη για τη Μαραθόλακκα…

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ 
Μαραθόλακκα 2009: Κάτοικοι του Ταϋγέτου και της Καλαμάτας σταματούν τα απορριμματοφόρα. Το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει το κλείσιμο της Μαραθόλακκας. Οι κάτοικοι μηνύθηκαν από την Αστυνομία. Μάιος 2015: Οι κάτοικοι αθωώθηκαν από το δικαστήριο. Και τα σκουπίδια συνεχίζουν να πηγαίνουν στη Μαραθόλακκα..., για …επεξεργασία….

 

Όπως μας ενημερώνει η Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο, «εκδικάστηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας η υπόθεση της μήνυσης που είχε υποβάλει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας κατά 4 κατοίκων των χωριών της Αλαγονίας, για «παρακώληση συγκοινωνίας οχημάτων κοινής χρήσεως (απορριμματοφόρων) με πρόθεση». Η υπόθεση σχετιζόταν με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων των χωριών του Ταϋγέτου, που είχε γίνει στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2009, επειδή η χωματερή συνέχιζε να λειτουργεί, παρόλο που με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας είχε αποφασιστεί το κλείσιμό της από 1.1.2009. Κατηγορούμενοι ήταν οι: Παναγιώτης Μασουρίδης, Γεώργιος Καζάκος, Περικλής Πράττης και Γεώργιος Τσούκλερης. Δικηγόρος τους (για άλλη μια φορά) ο Αντώνης Κατσάς. Μάρτυρας υπερασπίσεως ο Χρήστος Ζερίτης.
Η έδρα, αφού άκουσε προσεκτικά τον μάρτυρα υπερασπίσεως, τον συνήγορο και τις απολογίες των κατηγορουμένων, τους αθώωσε με το σκεπτικό, όπως το εξέφρασε η Εισαγγελέας, πως «είχαν το δικαίωμα να προασπίσουν τα συμφέροντά  τους» και κατ’ επέκταση τα συμφέροντα του Ταϋγέτου».