Σάββατο, 23 Μαϊος 2015 00:00

Έρευνα: Τι πιστεύουν οι Καλαματιανοί για την πόλη και τον εαυτό τους

Έκτωρ Τσατσούλης, Ανδρέας Ζαγάκος, Νατάσσα Γλαράκη και Άντα Αποστολάκη Έκτωρ Τσατσούλης, Ανδρέας Ζαγάκος, Νατάσσα Γλαράκη και Άντα Αποστολάκη

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 
Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Γραφείο “KALAMATA:21” για την πολιτιστική ταυτότητα και ζωή της πόλης. Οι Καλαματιανοί δεν θεωρούν την Καλαμάτα ευρωπαϊκή πόλη αλλά θεωρούν τους εαυτούς τους Ευρωπαίους!..
(ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

Η πιο οικεία και καταξιωμένη πολιτιστική δομή, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτώμενων, φαίνεται ότι είναι το ΔΗΠΕΘΕΚ, το οποίο ωστόσο πολλά χρόνια τώρα φυτοζωεί…
Οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 26,80% απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν το Πνευματικό Κέντρο και μάλιστα πιο πολλοί γνωρίζουν το Δημοτικό Ωδείο ως χώρο εκδηλώσεων παρά το Πνευματικό Κέντρο!
Τα αποτέλεσμα της έρευνας παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ, σε εκδήλωση του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, “KALAMATA:21”, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.
Η παρουσίαση έγινε από τον εκτελεστικό διευθυντή του Γραφείου “KALAMATA:21”, Έκτορα Τσατσούλη, ενώ τα σχόλιά τους έκαναν το στέλεχος της Costa Navarino, Νατάσσα Γλαράκη, η διευθύντρια της εφημερίδας «Θάρρος», Άντα Αποστολάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και συντονιστής ομάδας εργασίας του Γραφείου Υποψηφιότητας, Ανδρέας Ζαγάκος.
Ο Έκτωρ Τσατσούλης τόνισε ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η σε βάθος μελέτη των αποτελεσμάτων της έρευνας, η οποία πάντως υπογράμμισε ότι είναι πολύ χρήσιμη για τη δουλειά που κάνει το Γραφείο Υποψηφιότητας, ενώ μπορεί να αποτελέσει και εργαλείο για το Δήμο προκειμένου να διαμορφώσει την πολιτική του επάνω σε διάφορα ζητήματα.
Πάντως ο εκτελεστικός διευθυντής του “KALAMATA:21” εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το ποσοστό των ανθρώπων που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο και έχουν αρνητική άποψη για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από την Καλαμάτα είναι πάρα πολύ μικρό. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 4,30% ενώ ο κ. Τσατσούλης σημείωσε ότι περίμενε να είναι περίπου στο 15%.
Ακόμη ο Έκτωρ Τσατσούλης σημείωσε ότι από τις απαντήσεις προέκυψε ότι το εισιτήριο δεν είναι από τους κύριους λόγους που μπορούν να επηρεάσουν τους Καλαματιανούς να μην πάνε σε κάποια εκδήλωση. Σχολίασε μάλιστα ότι είναι θέση και του Γραφείου Υποψηφιότητας ότι ένα πολιτιστικό προϊόν δεν μπορεί να παρέχεται δωρεάν.
Τα γραφήματα με τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ως εξής: