Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 00:00

Σε κλινική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού καλεί τις γυναίκες η ΝΟΔΕ Ν.Δ.

Αγγελική Σκλήκα και Παναγιώτης Γιαννόπουλος Αγγελική Σκλήκα και Παναγιώτης Γιαννόπουλος

19-20 ΙΟΥΝΙΟΥ 
Μια δράση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αναλαμβάνει η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Σε συνεργασία με την Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» καλεί τις γυναίκες σε πλήρη κλινική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού. Οι εξετάσεις θα γίνουν την άλλη Παρασκευή και το άλλο Σάββατο, που το βράδυ θα πραγματοποιηθούν και διαλέξεις από επιστήμονες, με θέμα «Πρώιμος καρκίνος του μαστού. Από τη διάγνωση στη θεραπεία»…

Κάλεσμα στις γυναίκες να προσέλθουν για εξετάσεις αλλά και στο ευρύτερο κοινό να παρακολουθήσει τις διαλέξεις, απεύθυναν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο τομεάρχης υγείας της ΝΟΔΕ Ν.Δ., Παναγιώτης Γιαννόπουλος και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Αγγελική Σκλήκα.
Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, ο τίτλος αυτής της διημερίδας είναι «Νικητές στη μάχη Στήθος με Στήθος», ενώ οι εξετάσεις θα γίνουν από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Κ. Ζωγράφο και τους επιστημονικούς συνεργάτες του από την Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου.
Σημείωσε ότι θα γίνει πλήρης κλινική εξέταση (ψηλάφηση μαστού, υπέρηχος, γνωμάτευση μαστογραφιών, υπερήχων, κυτταρολογικών εξετάσεων από ακτινολόγους και κυτταρολόγους).
Οι εξετάσεις όπως και οι διαλέξεις θα γίνουν στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Επιπλέον ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, που είναι και αντιδήμαρχος υγείας και πρόνοιας στο Δήμο Καλαμάτας, σημείωσε ότι η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Ιατρικής Εταιρίας Μεσσηνίας και της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Κλείνοντας ο χειρουργός Παναγιώτης Γιαννόπουλος υπογράμμισε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι καθαρά θέμα πρόληψης και ευαισθητοποίησης των γυναικών.
Η Αγγελική Σκλήκα σημείωσε από την πλευρά της ότι οι γυναίκες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εξέταση, τηλεφωνώντας στο 27210 28630, την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις δέκα το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα έως τις οκτώ το βράδυ. Επεσήμανε ότι προτεραιότητα στο κλείσιμο ραντεβού θα έχουν οι γυναίκες με ιστορικό στον καρκίνο του μαστού, οι γυναίκες με α’ βαθμό συγγενείας με άτομα που έχουν ιστορικό στον καρκίνο του μαστού, οι γυναίκες που έχουν ψηλαφίσει κάτι περίεργο στο στήθος τους, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους.
Σημείωσε, τέλος, ότι η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων, του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλαμάτας και των AHEPA Μεσσηνίας «Παπαφλέσσας».
Στ.Μ.