Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 00:00

Υποστήριξη για την προβολή της ακτοπλοϊκής γραμμής Καλαμάτας-Κρήτης

ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΛΑΝΕ 
Υποστήριξη από το Δήμο, για την προβολή της ακτοπλοϊκής γραμμής Καλαμάτας-Κρήτης, που ξεκινάει στο τέλος αυτής της εβδομάδας, ζήτησε ο ναυτιλιακός πράκτορας Σταύρος Μπακολιάς, που επισκέφθηκε το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα…

Και φέτος λοιπόν θα συνδέει την Καλαμάτα με τα Κύθηρα και το Καστέλι Κισσάμου, και αντίστροφα, η ΛΑΝΕ (Λασιθιώτικη Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία), με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος». Το πλοίο θα ξεκινάει από το Καστέλι Κισσάμου κάθε Σάββατο στις 2:30 μετά το μεσημέρι, στις 6:30 το απόγευμα θα φτάνει στα Κύθηρα και στις 12:15 μετά τα μεσάνυχτα στην Καλαμάτα. Από την Καλαμάτα θα αποπλέει για τα Κύθηρα στις 12:45 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, στα Κύθηρα θα φτάνει στις 6:15 το πρωί και στο Καστέλι Κισσάμου στις 10:30 το πρωί.
Ο ναυτιλιακός πράκτορας της ΛΑΝΕ και της ΑΝΕΚ στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, Καλαματιανός Σταύρος Μπακολιάς, κατά την επίσκεψή του στο δήμαρχο τόνισε ότι εφόσον υπάρχει κίνηση στο δρομολόγιο μπορεί να το καράβι να συνδέει την Καλαμάτα με την Κρήτη δύο φορές την εβδομάδα. Από την πλευρά του ο δήμαρχος ανέφερε ότι στόχος πρέπει να είναι και η αξιοποίηση του δρομολογίου για την προσέλκυση νταλικών που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα της Κρήτης, οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτή τη γραμμή για να πάνε μετά στην Πάτρα και από εκεί να φύγουν στο εξωτερικό.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου σημειώνεται: «Εν όψει της ενάρξεως, το προσεχές Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, των δρομολογίων του σκάφους «Βιτσέντζος Κορνάρος» μεταξύ Καλαμάτας και Κισσάμου στην Κρήτη, το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, ο Καλαματιανός πράκτορας των ΛΑΝΕ και ΑΝΕΚ Σταύρος Μπακολιάς, με συνεργάτιδά του και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.
Ο κ. Μπακολιάς, που είναι κεντρικός πράκτορας της ΑΝΕΚ στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια να διαφημισθεί η γραμμή μεταξύ Καλαμάτας και Κισσάμου μέσω Κυθήρων, που έχει ως πλεονεκτήματα τις προσιτές τιμές εισιτηρίων και το ταξίδι τη νύκτα, ώστε να φθάνει κανείς στην Κρήτη το πρωί. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η κίνηση, καθώς υπάρχει καλή προοπτική και να πραγματοποιείται και δεύτερο δρομολόγιο κάθε εβδομάδα.
Ο Δήμαρχος χαιρέτισε τη δυνατότητα επικοινωνίας διά θαλάσσης με την Κρήτη, ενώ ανέφερε πως ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση για την ανάπτυξη στενότερων σχέσεων με Δήμους της Μεγαλονήσου, όπως αυτός των Χανίων και άλλοι.
Όπως αναφέρθηκε, καίριας σημασίας για το μέλλον αυτής της σύνδεσης είναι η προσέλκυση φορτηγών από την Κρήτη, με σκοπό να χρησιμοποιούν το δρομολόγιο αυτό για να φθάσουν στην Πάτρα και από εκεί να μεταβούν στις αγορές της Ευρώπης».