Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 14:54

Χρονιά με ιδιαιτερότητες αλλά το «μπλε» επικράτησε…

Παναγιώτης Λαμπρινίδης και Θανάσης Ηλιόπουλος Παναγιώτης Λαμπρινίδης και Θανάσης Ηλιόπουλος

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 
Βραδιά χαράς η αποψινή για τους σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου της Φάρις, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερης φετινής χρονιάς, όπως τη χαρακτήρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εργαστηρίου, Παναγιώτης Λαμπρινίδης…

Η έκθεση των έργων των σπουδαστών, με τον τίτλο «μπλε», θα εγκαινιαστεί στις 08:30 το βράδυ και θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 28 Αυγούστου, από τις επτά μέχρι τις δέκα το βράδυ, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο κτήριο του Εικαστικού Εργαστηρίου, στο παλιό Γυμνάσιο Παραλίας.
Κάλεσμα στον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση απεύθυναν νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Παναγιώτης Λαμπρινίδης. Όπως τόνισε ο δεύτερος, η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη, εξαιτίας προφανώς της οικονομικής κατάστασης και της έλλειψης προσωπικού, ωστόσο οι στόχοι που είχαν τεθεί κατά την έναρξή της επιτεύχθηκαν. Ο κύριος στόχος, εξήγησε ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ήταν να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους σπουδαστές, ώστε να διδαχθούν και να δημιουργήσουν ελεύθερα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, επιτεύχθηκε μια εξαιρετικά δημιουργική επικοινωνία μεταξύ των σπουδαστών και των δασκάλων τους, κάτι που τόνισε ότι αποκαλύπτεται και μέσα από τα έργα που εκτίθενται, τα οποία πρέπει να τα δουν το κοινό και οι επισκέπτες της πόλης.
Ακόμη ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης σημείωσε ότι στην έκθεση προβάλλονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, καθώς και βυζαντινής αγιογραφίας.
Τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής ευχαρίστησε θερμά για τις προσπάθειές τους τους δασκάλους του Εικαστικού Εργαστηρίου, τους σπουδαστές και τους γονείς, ενώ υπογράμμισε επίσης τη συμμετοχή στην έκθεση των σπουδαστών των τμημάτων του Εικαστικού Εργαστηρίου από τα Αρφαρά και τη Θουρία.
Στ.Μ.